Mitalijahti rallisprintin SM-sarjassa vaikeutui


Rallisprintin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Laihialla. Kyseessä oli samalla lumi- ja asfalttikilpailujen jälkeen tämän kauden ensimmäinen osakilpailu soralla. Nelivetoluokan pistetilanteessa kolmannelta sijalta startannut Pekka Keski-Korsu ei pystynyt tällä kertaa aivan kärkitaisteluun.

Ensimmäisellä kierroksella raahelainen Mitsubishi-kuljettaja joutui ajamaan nelivetoisten ensimmäisenä ja irtosora hidasti menoa. Pekka oli nelivetoisten autojen joukossa kymmenenneksi nopein ja omassa ralliautosäännön mukaisten autojen luokassaan kolmas. Toisella kierroksella aika parani reilusti ja hän kiristi luokassaan toiseksi ja yleiskilpailussa seitsemänneksi. Voittaja Joni Nikko oli kotikilpailussaan yli kuusi sekuntia nopeampi. Pekka on ajanut sorapinnalla rallisprinttiä viimeksi useita vuosia sitten ja Laihian radalla hän oli mukana ensimmäistä kertaa. – Odotin kyllä vähän parempaa. Tarkoitus oli ajaa yleiskilpailussa viiden sakkiin, niin siitä olisi tullut lisäpisteitä. Ajo meni ihan hyvin, mutta ei vain tällä kertaa riittänyt. Tuntui kuin autossa ei olisi ollut ahtopaineita normaalisti, se täytyy tutkia, Pekka kertoi.

SM-tilanteessa hän putosi nyt yhden sijan neljänneksi, mutta mitalille on matkaa ainoastaan kaksi pistettä. Mitalijahtia tosin vaikeuttaa Pekan ”ralliautoluokan” pieni osallistujamäärä. – Pitää nyt laskeskella, että millaiset mahdollisuudet on mitaleille. Loppupisteistä kun pudotetaan huonoin kisa pois. Jos mitaleille ei ole saumaa, niin sitten ei ehkä kannata lähtä viimeiseen Kouvolan osakilpailuun, Pekka tuumaili. Viimeinen osakilpailu ajetaan 15.10.