Torjuntavoitto Seinäjoen SM-rallista


Rallin suomenmestaruussarjan viides osakilpailu ajettiin 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen SM Pohjanmaa Rallissa. Raahesta kotoisin oleva Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Antti Haapala starttasivat kisaan SM5-luokan sarjakärjestä.

Kaksipäiväinen ralli käynnistyi perjantai-iltana, kun ohjelmassa oli kolme ensimmäistä erikoiskoetta. Printsport Racing -tiimissä Ford Fiesta S2000 -autolla kilpaileva Pekka Keski-Korsu kirjasi rallin lyhyelle, Seinäjoen keskustassa ajetulle yleisöerikoiskokeelle pohja-ajan, mutta tämän jälkeen kärkivauhtiin ei ollut enää asiaa. Eroa ykkösenä ajaneeseen Arttu Lähdeniemeen oli kertynyt illan päätteeksi 9,9 sekuntia.

 • Yritettiin satsata vielä tähän päivän viimeiselle, joka oli vähän teknisempi pätkä ja sopi autolle paremmin. Sateet olivat kuitenkin tehneet tiestä liejuisen ja oli niin perhanan liukasta, että saattoi mennä vähän yliyrityksen puolelle. Hieman alkoi loppua kohden sitten jo varomaan, ettei lähde lapasesta, Keski-Korsu kertoi perjantai-illan erikoiskokeiden päätteeksi.

Lauantain osalta päivä ei käynnistynyt ruusuisesti. Heti ensimmäisellä pätkällä kävi selväksi, että paremman suorakyydin omaavat Mitsubishit menisivät maisemaan. 20 kilometrisellä aamun avauksella takkiin tuli Lähdeniemelle heti 20 sekuntia lisää ja peli oli käytännössä selvä. Sijoitus tipahti tässä kohtaa kolmanneksi, kun toinen Mitsubishi-kuljettaja Ville Hautamäki pyyhälsi ohi.

Keski-Korsu sinnitteli Hautamäen kannassa aina rallin toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle saakka, jonka jälkeen ero repesi 20 sekuntiin. Viimeisellä erikoiskokeella tuli vielä luokan toiseksi nopein aika, mutta lopputuloksiin sekään ei auttanut. Lähdeniemi ajoi lopulta voittoon 45 sekunnin erolla, Hautamäki toiseksi ja Keski-Korsun oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

 • Kolmas sija oli nyt maksimi mihin pystyttiin. Tultiin se mitä päästiin ja muutaman kerran oltiin jo katkollakin. Etenkin tuolla kahdeksannella erikoiskokeella sai tulla monta kilometriä sinkki kireänä ja sen tietää kuinka siinä käy Mitsuja vastaan, Keski-Korsu päätti.

Keski-Korsu säilytti paikkansa kuitenkin sarjan kärjessä, mutta ero Lähdeniemeen kaveni yhteen pisteeseen. Kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Ralli SM -sarja jatkuu 23.-24. elokuuta Lahden ympäristössä ajettavalla Future SM-rallilla.

SM5-luokan tuloksia: SM Pohjanmaa Ralli

 1. Arttu Lähdeniemi Mitsubishi Lancer Evolution X 1:05:36,1
 2. Ville Hautamäki Mitsubishi Lancer Evolution IX +45,5
 3. Pekka Keski-Korsu Ford Fiesta S2000 +1:01,3
 4. Miikka Vuokila Mitsubishi Lancer Evolution IX +2:26,8
 5. Timo Kuivinen Mitsubishi Lancer Evolution VII +4:18,2

SM5-luokan pisteet: 5/7 osakilpailua

 1. Pekka Keski-Korsu 103p
 2. Arttu Lähdeniemi 102p
 3. Miikka Vuokila 67p
 4. Rasmus Tuominen 48p
 5. Arto Juolahti 23p

Kuva: Marko Kyöstilä / AKK