Hyvä startti rallisprintin SM-sarjaan


Kuuden osakilpailun mittainen rallisprintin SM- ja Suomi Cup-sarja starttasi 7.2. Lapulta. Haastavissa oloissa järjestetyn kilpailun voittoon ajoi viime kauden nelivetoisten mestari Laihian Joni Nikko. Raahen Pekka Keski-Korsu oli vielä tauolla toisella tilalla, mutta toisella kierroksella auto valui uraiselta ja sohjoiselta tieltä ojaan. – Auto kynti ojassa pitkän matkaa ja kävi jo mielessä, että nytkö kaatuu. Pääsin sieltä kuitenkin vauhdilla pois, mutta aikaahan siinä tuhraantui. Harmittaa. Uskon, että olisi ollut mahdollisuuksia ihan kärkiporukkaan, Pekka kertoi. Mitsubishi-kuljettaja putosi yleiskilpailun kahdeksanneksi. Omasta luokastaan hän keräsi viidenneksi korkeimmat pisteet.

Rallisprintin SM-sarja jatkui 21.2. Lopen haastavalla radalla. Vauhdikkaalla ja uraisella tiellä tapahtui useita ulosajoja. Pekka ehti ensimmäisellä kierroksella nelivetoluokan kolmanneksi, vaikka suoritusta hidasti reitille hyytynyt kanssakilpailijan auto. Yleisesti parhaat ajat syntyivät toisella kierroksella, kun tien pinta kului puhki sorallepinnalle. Toisella yrityksellä myös Pekan aika parani selvästi, mutta sijoitus pysyi samana. – Pari kertaa auto valui hieman pois ajouralta, mutta se ei varmaan paljoa vaikuttanut. Kyllä oli haastava ja mukava tie ajaa. Tilanne SM-pisteissä on talvikauden jälkeen ihan hyvä, Pekka mietti. Kahden osakilpailun jälkeen hän on SM-tilanteessa viidentenä. Mitalisijaan on matkaa ainoastaan yksi piste.

Seuraavaksi Pekka kilpailee 27.2. ajettavassa Siikajoen Jaresko Oy rallisprintissä. Rallisprintin SM-sarja jatkuu 24.4. Tammisaaren Asfalttirallisprintillä.