Kausi 2018 käyntiin Siikajoelta


Siikajoen moottoriurheilijoiden järjestämä jokatalvinen Jaresko Oy Rallisprint ajettiin helmikuun ensimmäisenä lauantaina kipakassa pakkassäässä Siikajoen moottoriurheilukeskuksessa.  Kisaratana oli jäädytetty 3,5 kilometrin erikoiskoe. Korsuracingin Pekka Keski-Korsu nousi uuden kaluston ohjaimissa toisella kierroksella kakkoseksi.

Raahelaistiimi oli kisaviikon alussa myynyt vuosikausia hyvällä menestyksellä palvelleen Mitsubishin. Tilalle löytyi kuitenkin vielä rajumpi menopeli Etelä-Suomesta. Kisaa edeltävänä iltana tiimi haki nelivetoisen S2000-luokan Ford Fiestan, joka tehdasvalmisteinen kilpa-auto. Samaisella autolla nykyään MM-sarjassa Toyotalla kilpaileva Esa-Pekka Lappi dominoi rallin SM-sarjaa muutama vuosi sitten. Turboton kilpa-auto on hyvin erilainen ajaa kuin vahvasti vääntävä Mitsubishi. Pekka ehti avauskierroksella ”kylmiltään” seitsemänneksi. Toisella yrityksellä aika parani selvästi ja hän nousi toiseksi jääden voittajasta oululaisesta Kai Penttilästä alle kaksi sekuntia. – On se aivan erilainen auto ajaa. Moottorin kierrokset täytyy olla jatkuvasti korkealla, että se jaksaa mennä. Jarrutusmatkat ovat huimasti lyhempiä kuin Mitsubishillä. Vielä kun olisi ollut kolmas kierros, niin aika olisi varmasti vielä parantunut, Pekka tuumaili kisan jälkeen. 

Seuraavaksi Pekalla on vuorossa Laukaassa 11.2. ajettava rallisprintin SM-avaus. Kisa ajetaan Suomen MM-ralleista tutulla vauhdikkaalla ja näyttäviä hyppyjä sisältävällä Ruuhimäen erikoiskokeella.