Kesäkausi käyntiin kakkostilalla


Rallisprintin SM-sarjan kesäkauden avaus ajettiin lauantaina 11.5. Kauhavan asfalttiradalla. Korsuracingin Pekka Keski-Korsu taisteli tiukasti luokkavoitosta, mutta jäi niukasti kakkoseksi.

Nelivetoisten autojen luokassa Pekka uskoi menestymismahdollisuuksiin jouhevalla radalla ja keräsi tästä kilpailusta puolitoistakertaiset pisteet. Jokainen kuljettaja voi valita kauden aikana yhden kilpailun, josta saaliina on tavallista suurempi pistepotti. Raahelainen aloittikin Ford Fiestallaan hyvin viettäen taukoa oman luokan kakkostilalla ainoastaan vajaa puoli sekuntia johtavan Jukka Ketomäen takana. Toisella kierroksella aika vielä parani, mutta samassa onnistui myös Ketomäki. Pekka jäi luokkavoitosta 0,49 sekuntia. – Kaikkeni tein. Toisella kierroksella ei kyllä jäänyt parannettavaa. Suoritukseen olen tyytyväinen, mutta totta kai harmittaa kun voittokin oli noin lähellä. Tällä radalla ei ollut kovin paljoa kiihdytyksiä hitaasta vauhdista, niin ajattelin, että olisi mahdollisuuksia pärjätä uudempia R5-autoja vastaan. Luokkavoitolla olisin noussut SM-kärkeen, Pekka kertoi. Kakkotilan ansiosta hän nousi nyt kauden puolessa välissä SM-tilanteessa toiseksi.

Raahessa kaksipäiväinen kilpailu

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan lauantaina 25.5. Raahessa asfalttiradalla. Raahen urheiluautoilijat urakoivat 25.-26.5. kaksipäiväisen rallisprint-kilpailun tutulla paikalla Yritysperällä. Lauantaina kuljettajat taistelevat SM-pisteistä sekä Japan Motors Cup-asfalttisarjan pisteistä. Sunnuntaina on vielä vuorossa Japan Motors Cup:in toinen Raahen osakilpailu.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK