Niukasti ulos SM-mitaleilta


Rallisprintin SM-finaali kaasuteltiin lauantaina 15.10 Kouvolan nopealla soraradalla. Pekka Keski-Korsu starttasi kilpailuun nelivetoluokan SM-tilanteen neljänneltä tilalta ja omasi vielä hiuksen hienot mahdollisuudet mitaleille. Sijoitus kolmen kärkeen olisi käytännössä vaatinut viime vuoden mestarin Joni Nikon keskeyttämistä.

Ensimmäisellä kierroksella raahelainen Mitsubishi-kuljettaja oli yleiskilpailun kuudenneksi nopein. Nikko iski johtopaikalle. Mitalimahdollisuuksien haihduttua Pekka otti toisen kierroksen varman päälle. Hän putosi yleisen sarjan yleiskilpailun kahdeksanneksi ja oman luokkansa neljänneksi. Mäntyharjulaisseuraa edustava Jari Putkinen kiristi voittoon, mutta se ei kuitenkaan aivan riittänyt mestaruuteen. Nikko varmisti kakkostilallaan toisen perättäisen kultamitalin yhden pisteen erolla Putkiseen. Pekka oli lopulta viides jääden pronssista viisi pistettä. – Mitalimahdollisuudet taisivat mennä kahdessa asfalttikisassa, joissa omassa luokassa oli osallistujia turhan vähän ja niinpä pisteitä oli jaossa vähemmän. Ensi talvena ajan luultavasti ainakin rallisprintin SM-sarjan talviosakilpailut. Katsotaan nyt sitten lähempänä, että kummassa luokassa ajan, Pekka tuumaili viitaten nelivetoautojen sprintti-luokkaan ja N-ryhmän kalustolla ajettavaan luokkaan.

Ensi kaudella ajetaan kaksi SM-osakilpailua lähiseudulla, sillä kauden toinen talviosakilpailu järjestetään 25.2. Siikajoella ja ensimmäinen asfalttiosakilpailu onkin kotikisa Raahessa 6.5.