Pekka ja tiimin crosskart-kuskit vauhdissa kotikisassa


Raahen urheiluautoilijat järjestivät tänä talvena rallisprintin ja crosskartin yhteisen kilpailupäivän. Korsuracingilla oli peräti kolme kuskia ajamassa, Pekka Raakarautaränni rallisprintissä ja Peppi, Pinja ja Justus crosskartissa.

Pekka on edelleen kotiradallaan voittamaton. Ford Fiesta S2000-autoa ohjastava raahelainen kaahasi nelivetoisten sarjassa päivän nopeimman ajan jo ensimmäisellä kierroksella. – Ei ollut kyllä täydellistä ajoa. Ensimmäinen kierros oli säheltämistä. Sellaista se tahtoo olla aina kotikisassa, ehkä vähän liikaa yritystä. Toisella kierroksella rata oli vielä ihan hyvä, mutta auton säädöt ei oikein sovi noihin muutamiin pitkiin mutkiin. Auton vauhti hidastuu liikaa, Keski-Korsu kertoi. Raahelainen saalisti kotikilpailustaan jo seitsemännen perättäisen voiton eli joka kerran kun kilpailu on 2000-luvulla järjestetty. Tällä kertaa hän joutui lopulta todella tiukoille. Mats Rinne onnistui Mitsubishillään hyvin toisella kierroksella ja rovaniemeläinen nousi toiseksi jääden voittajasta ainoastaan kolme sekunnin kymmenystä.

Crosskart-autot ajoivat Raahen FinRX Winter Cup-osakilpailussa kolme kierrosta. Mini-luokassa Raahen Justus Häkkisen auto lipsahti ensin pari kertaa penkkaan, mutta viimeisellä kierroksella aika parani huimasti. 85cc-luokassa oli mukana Raahen Peppi Keski-Korsu. Hän paransi aikaansa jokaisella kierroksella ja sijoittui luokassaan lopulta kuudenneksi. Pinja Keski-Korsu puolestaan taisteli palkintosijoista 125cc-luokassa. Hän oli joka kierroksella kolmanneksi nopein ja otti näin kolmostilan myös yhteistuloksissa.