Pekka SM-sarjan kolmospaikalta kesäkauteen


Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 9.3. Mikkelissä. Korsuracingin Pekka Keski-Korsu tavoitteli kisasta hyviä pisteitä ja saikin nostettua asemiaan SM-pistetilanteessa.

Nelivetoisten autojen sarjassa Pekka vietti taukoa luokan nelospaikalla ja yleiskilpailun yhdeksäntenä. Toisella kierroksella aika koheni useita sekunteja ja sijoitus nousi luokan kolmanneksi ja yleiskilpailun kuudenneksi. Luokan ja yleiskilpailun kaksi ensimmäistä sijaa menivät uusilla R5-luokan ralliautoilla ajaneille kuljettajille. Mikkeliläinen MM-ralleissakin menestynyt Jari Ketomaa oli kotikilpailussaan Ford Fiestan ohjaimissa koko joukon vauhdikkain. Skoda Fabiaa ohjastanut Ala-Härmän Jukka Ketomäki sijoittui toiseksi. – Ensimmäinen kierros oli vaikea, tuntui tosi liukkaalta. Mutta samoja ongelmia näytti olevan muillakin. Toiselle kierrokselle nostin yritystä vielä pykälällä. Lopputulos oli ihan tavoitteiden mukainen. Tästä on hyvä lähtä kesäkauteen asfaltti- ja sorakisoihin, Keski-Korsu kertoi. Talvikauden jälkeen hän on nelivetoluokan SM-tilanteessa kolmantena ainoastaan kolme pistettä Ketomäen ja viisi pistettä sarjaa johtavan Tomi Hallian takana.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa, silloin on luvassa kaksi asvalttiosakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan 11.5. Kauhavalla ja sen jälkeen 25.5. Raahessa.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK