Pekka viidenneksi Rovaniemen SM-avauksessa


Ralli SM-sarja käynnistyi viikonloppuna Rovaniemen ja Kemijärven seudulla ajetulla Arctic Lapland Rallylla. Rallisprinttien erikoismiehenä paremmin tunnettu Raahen UA:n Pekka Keski-Korsu kartturinaan Markus Silfvast (Kokkolan UA) avasivat kautensa nelivetoisten SM5-luokassa viidennen sijan arvoisesti.

S2000-luokituksen Ford Fiestalla ralliin startannut Keski-Korsu saapui kaksipäiväisen Tunturirallin perjantain päivähuoltoon luokan neljäntenä. Pitkä tauko kilpailuista näkyi ja rutiinin puute vaivasi autokuntaa, vaikka Mäntyvaaran raviradan yleisöpyörityksessä syntyikin hienosti luokan toiseksi nopein aika. – Vähän ollaan vielä ruosteessa, mutta paljon tässä jo opittiin kahdella ensimmäisellä pätkällä. Puhtaasti päästiin kuitenkin läpi, joka on pääasia.

Päivähuollon jälkeen ajettiin vielä kaksi pitkää metsäerikoiskoetta ja ravirata uudestaan. Kaihuavaaran kolmannella erikoiskokeella takkiin tuli kärkeen reilut 50 sekuntia, joka pudotti kaksikon viidenneksi. Ajo alkoi kuitenkin päivän loppupuoliskolla parantumaan ja Mäntyvaaran toiselle kierrokselle syntyi jälleen luokan toiseksi nopein noteeraus. Yötauolle siirryttiin viidenneltä sijalta. – Alkaa pikkuhiljaa löytymään, nelosella meni jo paremmin. Arpomiset kun saataisiin jätettyä ja kilometrejä alle niin alkaa sujumaan, Keski-Korsu sanoi iltahuoltoon tultaessa.

Lauantaina luvassa oli vielä kuusi erikoiskoetta ja 140 pitkää erikoiskoekilometriä. Legendaarisille Aittajärven ja Siikakämän erikoiskokeille syntyi luokan neljänneksi nopeimmat noteeraukset. Ounasvaaran yleisöerikoiskokeen kolmanneksi nopein aika nosti kaksikon neljänneksi ohi Miikka Vuokilan.

Viimeisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä Vuokila iski ja onnistui nousemaan takaisin neljänneksi, pudottaen kaksikon lopputuloksissa pykälän verran alaspäin. Keski-Korsu ei ollut maalissa tyytyväinen, vaikka hyviäkin asioita löytyi. – Vähän jäi ehkä se kovin lataus pois. Toivotaan ettei Kuopiossa ole ihan niin nopeaa tietä kuin täällä. Auto ei ole se parhain mahdollinen näillä teillä, jossa ajetaan joskus jopa monta kilometriä lappu lattiassa. Toki tässä oli paljon hyvääkin. Pitkä ajotauko tuli nyt päätökseen ja auto toimi hienosti. Ollaan varmasti Kuopiossa jo paremmassa iskussa, kun päästiin täällä maaliin ja saatiin kaikki tärkeät kilometrit talteen, Keski-Korsu päätti.

Ralli SM -sarja jatkuu Kuopion IsoValkeinen SM-rallilla 3.-4. helmikuuta.

Tuloksia: Arctic Lapland Rally / SM5-luokka

  1. Ville Hautamäki 2:04:41,7
  2. Konsta Saarinen +26,6
  3. Arttu Lähdeniemi +1:22,0
  4. Miikka Vuokila +3:21,4
  5. Pekka Keski-Korsu +3:37,9

Kuva: Taneli Niinimäki