Rallicross-kausi käyntiin Hyvinkäältä


Rallicrossin SM-sarjan kauden 2017 avausosakilpailu ajettiin Hyvinkäällä lauantaina 27.5. Kuninkuusluokassa SuperCar:issa oli mukana neljän vuoden tauon jälkeen myös Korsuracingin Pekka Keski-Korsu Ford Fiestan ohjaimissa.  

Nelivetoisten autojen SuperCar-luokassa kisasi huippukova ja harvinaisen runsaslukuinen osanottajajoukko. Sijoituksista taisteli peräti 18 kuljettajaa. Alkuerissä Keski-Korsu oli pitkästä rallicross-kisatauosta huolimatta heti hyvässä vauhdissa. Ensimmäisessä alkuerässä hän oli kahdeksanneksi nopein. Toisessa alkuerässä Keski-Korsu oli hienosti viides. Viimeisessä alkuerässä Pekka joutui kolariin. Auton vauriot olivat onneksi lähinnä kosmeettisia ja Pekka oli jälleen viides. Alkuerien kokonaistuloksissa Pekalle kirjattiin viides tila.

Tälle kaudelle uudistuneen ajojärjestyksen mukaan nyt ajettiin myös kaksi semifinaalistarttia, joiden kuusi parasta selvisi finaaliin. Pekka otti omassa semifinaalissaan mainion startin ollen alkumatkasta toisena. Pakollisen lisälenkkinsä jälkeen hän putosi neljänneksi ja jäi niukasti ulos jatkopaikoilta. Pekka sijoittui näin paluu kisassaan kahdeksanneksi ja sarjaan ilmoittautuneista kuljettajista keräsi seitsemänneksi suurimman pistesaaliin. – Mukavalta tuntui pitkästä aikaa ja kisa sujui ihan hyvin. Vauhti vain ei ihan riittänyt semissä jatkoon pääsyyn. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, Pekka kertoi.