Rallisprintin SM-sarja 2019 käyntiin kakkostilalla


Rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin Nilsiässä 3.2. Yleisen sarjan nelivetoluokassa kahdeksatta Suomen mestaruutta jahtaava tuusulalainen Tomi Hallia oli selvästi päivän nopein, mutta seuraavilla oli tiukempaa. Viime vuonna SM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Pekka Keski-Korsu aloitti ensimmäisellä kierroksella oman luokan ykköspaikalla ja nelivetoisten yleiskilpailussa viidentenä. Toisella yrityksellä aika parani kaksi sekuntia, mutta kokenut rallimies Jukka Ketomäki kiilasi uudella Skoda Fabia R5:lla luokkavoittoon. Pekka jäi Ford Fiesta S2000:lla luokkavoitosta vajaat kolme sekuntia, mutta piti viidennen sijan yleisen sarjan yleiskilpailussa. – Olen tyytyväinen luokan kakkostilaan. Tiesin, että R5-autolla ajavaa Ketomäkeä on lähes mahdoton päihittää. Luokassa oli sen verran vähän kilpailijoita, että tavoitteena olikin ajaa yleiskilpailussa viiden sakkiin, jotta saisin enemmän pisteitä. Yleensä kauden avauskisa on mennyt penkin alle, mutta tällä kertaa sujui hyvin. Varmaan auttoi, että ehdin ajaa alle yhden rallisprintin ja yhden rallin, Keski-Korsu kertoi.

Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetussa Rantasalmen OP-talvirallisprintissä Pekka sijoittui nelivetokuljettajien kolmanneksi ja voitti oman luokkansa. RSJM Juniorimestaruussarjan osakilpailussa 19.1. Iisalmessa Pekka oli kartanlukijansa Markus Silfvastin kanssa lisäluokkien nopein kuljettaja.

Seuraava rallisprintin SM-osakilpailu ajetaan 9.3. Mikkelissä. Sitä ennen Pekka on vauhdissa 10.2. ajettavassa Oulun Sangin rallisprintissä sekä kotikilpailussa Raakarautaränni-rallisprintissä 16.2.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK