Rovaniemen SM-rallisprintistä luokan kolmostila


Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Rovaniemellä. Kuljettajat taistelivat talvikauden viimeisistä pisteistä Tunturi-ralleista tutulla Mäntyvaaran raviradan erikoiskokeella. Korsuracingin Pekka Keski-Korsun ensimmäisen kierroksen aika Ford Fiesta S2000:lla oikeutti taukotilanteessa yleiskilpailun neljänteen ja ralliautojen kakkostilaan.

Toisella yrityksellä rata oli jo sen verran urainen, että aikojen parantaminen onnistui harvoilta kuljettajilta. Ensimmäisellä kierroksella penkkaan lipsauttanut Varkauden Janne Eronen onnistui kirimään niukasti raahelaisen ohitse. Pekka sijoittui näin lopulta viidenneksi ja omassa luokassaan kolmanneksi. – Tämä meni tavoitteiden mukaan. Ajattelinkin, että minulla on mahdollisuuksia luokan kolmostilaan noiden uusien R5-autojen jälkeen. Uudella autolla ajamisessa on vielä pientä epäröintiä ja tällä tasolla voittaakseen pitää kaiken mennä täydellisesti. Mielenkiintoista lähtä kesäkauteen katsomaan, että miten tällä autolla pärjää asfaltilla, Pekka kertoi. SM-tilanteen kärkipaikalle nousi ralliautoluokan toiseksi sijoittunut Eronen. Pekka on yhdeksännellä sijalla.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa Vihdissä. Kesällä pisteitä jaetaan yhteensä kahdessa asfaltti- ja kahdessa soraosakilpailussa.