SM-sarjan kakkostila säilyi Ruovedellä


Rallisprintin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Ruovedellä. Kahden talvi- ja kahden asfalttiosakilpailun jälkeen siirryttiin sorapinnalle.

Pekka Keski-Korsu paransi reilusti aikaansa toisella kierroksella ja otti lopulta ralliautoluokassa neljännen tilan. Ford Fiesta S2000–autoa ohjastava raahelainen säilytti asemansa nelivetoisten SM-tilanteen kakkospaikalla. – Ensimmäisellä kierroksella otin varman päälle ajan itselle. Toisella kierroksella yritystä oli jo ihan mukavasti. Muutama sata metriä ennen maalia otin mutkan liian sisältä ja eturengas sai iskun ja tyhjeni heti. Onneksi hoksasin sen ja pudotin vauhtia viimeiseen mutkaan. Muuten olisin voinut ajaa ulos tieltä. Varmaankin aika vähän kärsi siitä, mutta tuskin se sijoitusta pudotti, Pekka kertoi.

Päätösosakilpailussa mestaruuskamppailu käydään pistejohtaja Jukka Ketomäen ja kolmantena olevan Tomi Hallian välillä. Kilpailijat voivat yhdestä osakilpailusta saada 1,5 -kertaiset pisteet. Ketomäki ja Keski-Korsu ovat jo käyttäneet korotetut pisteet, mutta Hallia ajaa niistä sarjan päätöksessä Anjalankoskella 6.10.