Vanhemmat uutiset


Rallisprintin aluemestaruus 2011 | 13.11.2011

Vaikka Pekka Keski-Korsu keskittyi tänä vuonna enimmäkseen rallicrossin SM-sarjaan, oli menestys vakuuttavaa myös rallisprinteissä. Pekka ajoi talvella kolme rallisprinttiä, jotka hän voitti kaikki. Kuskin omaksi yllätykseksi tämä riitti aluemestaruuteen. Pekka nappasi näin ”puolivahingossa” toisen perättäisen rallisprintin aluemestaruuden. Palkinnot jaettiin lauantaina 12.11. Oulussa.

SM-finaalissa viidenneksi | 11.9.2011

Rallicrossin SM-finaali ajettiin 10.9. Hyvinkäällä. Pekka Keski-Korsun ensimmäinen alkuerä sujui kehnosti. Hän osui yhteen kilpakumppanin kanssa ja oli vasta kahdeksanneksi nopein. Toisessa alkuerässä vauhti oli kohdallaan ja tuloksena oli kolmanneksi nopein aika. Sade haittasi ajoa kolmannessa alkuerässä ja Pekka oli vasta kymmenes.

B-finaalin kakkostilan myötä Pekka nousi A-finaaliin, jossa hän sijoittui viidenneksi. Pekka joutui ajamaan Hyvinkäällä moottorin lämpöongelmien vuoksi reilusti vajaatehoisella autolla. Hän sijoittui ensimmäisellä kaudellaan rallicrossin Super Car-luokan SM-sarjan yhdeksänneksi. Ensimmäinen osakilpailu jäi kokonaan ajamatta, mutta loppukaudesta hän pystyi jo hyvin haastamaan SM-kärkeä. – Talven aikana moottoriin haetaan reilusti lisää tehoja. Tänä vuonna kilpakumppaneille annettiin vielä paljon tasoitusta, mutta ihan hyvinhän tälläkin näytti ehtivän, Pekka kertoi.

Kilpailukausi on nyt Korsuracing tiimin osalta paketissa. Tiimi kiittää yhteistyökumppaneittaan kaudesta 2011.

Kauden 2012 kuvioista ja suunnitelmista tiedotetaan viimeistään uuden kauden alkaessa.

Joensuussa neljänneksi | 8.8.2011

Kauden 2011 viides ja samalla toiseksi viimeinen rallicrossin SM-osakilpailu ajettiin lauantaina 6.8. Joensuussa. Pekka Keski-Korsun nousujohteinen kausi sai jatkoa Ylämyllyn radalla. Vauhti Ford Focus kilpurin ohjaimissa oli hyvää jo alkuerissä. Pekka oli ensimmäisessä alkuerässä kolmanneksi nopein ja toisessa alkuerässä toiseksi nopein. A-finaalipaikan jo varmistaneena hän jätti kolmannen alkuerän ajamatta.

A-finaalin kakkosrivistä Pekka otti hyvän lähdön ja hän taistelikin ensimmäisissä mutkissa kärkitiloista. Kolmosvaihde ei mennyt kiihdytyksessä heti päälle ja tila kävi sen verran ahtaaksi, että Pekka joutui hieman antamaan periksi välttyäkseen kolareilta. Hän valitsi lisälenkin kiertämisen heti ensimmäisellä kierroksella, mutta taktiikka ei tällä kertaa onnistunut. Janne Kanerva pyörähti eteen ja Pekka onnistui juuri ja juuri väistämään pyörähtäen itsekin. Pekka pääsi jatkamaan ja ajoi kauden parhaaseen sijoitukseensa neljänneksi. Pekan ja Ford Focus:sen kehityskäyrä näyttää erittäin lupaavalta. Joensuussa Pekka ajoi uudella autollaan vasta neljännen kilpailunsa. Vauhti oli nyt aivan kärkiluokkaa ja A-finaalissakin hän ajoi toiseksi nopeimman kierrosajan.

SM-finaali ajetaan Hyvinkäällä 10.9.

Vaihdelaatikkovika päätti kisapäivän Kauhajoella | 18.7.2011

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 16.7. Kauhajoella. Super Car-luokassa Pekka Keski-Korsu taisteli vielä alkuerissä hyvin jatkopaikoista, mutta lopulta tekniikkaongelmat päättivät kisapäivän liian aikaisin.

Pekka ajoi jatkuvasti kilpailukykyisemmäksi kehittyvällä Ford Focus kilpa-autollaan alkuerissä hienosti kahteen erävoittoon ja oli kerran toinen. Taakse jäi mm. rallin MM-sarjan kärkikuljettajiin lukeutuva Mikko Hirvonen. Aikojen perusteella Pekka tienasi B-finaalin eturivin paikan, mutta hän ei päässyt starttaamaan tekniikkaongelmien vuoksi. Vaihdelaatikosta kuului epäilyttävää ääntä eikä Pekka halunnut tuhota laatikko totaalisesti. Hän oli lopulta Kauhajoen kisan kymmenes. SM-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Seuraavaksi kisataan Joensuussa 6.8.

Kiteen SM-osakilpailussa B-finaaliin | 19.6.2011

Pekka Keski-Korsu ajoi Kiteellä toisen kilpailunsa uudella Ford Focus kilpa-autolla. Hän antoi vielä auton tehoissa muille tasoitusta, joka näkyi varsinkin lähtökiihdytyksissä. Kemorassa vaivanneet ohjaustehostinviat oli kuitenkin nyt ratkaistu.

Ensimmäisessä alkuerässä kilpakumppani osui Pekan autoon ja lisälenkille ajo meni pieleen. Lisälenkkitaktiikka ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla myöskään muissa alkuerissä. Pekka selvisi alkuerien perusteella B-finaaliin, joka olikin kovatasoinen. Pekka otti hyvän startin ja taisteli jatkopaikasta. Jukka Lautamäki pääsi piikkipaikalle Pekan ja Sami Pakkalan ajaessa rinta rinnan ensimmäiseen mutkaan. Pekka ei halunnut vielä keskenkuntoisella autolla ottaa turhan kovaa riskiä ja luovutti kakkospaikan Pakkalalle. Kolmannella kierroksella kilpa-auto mystisesti sammui ja kisa päättyi kolmospaikalta keskeytykseen. Auto toimi jälleen varikolla moitteettomasti.

Korsuracing jatkaa auton kehittämistä ja 16.7. ajettavassa Kauhajoen SM-osakilpailussa auto on varmasti jälleen entistä kilpailukykyisempi. Kiteellä tiimille kertyi hyvää kokemusta kovista kisalähdöistä.

SM-sarjalaiset saavat Kauhajoen Sambacrossiin nimekkään haastajan, sillä rallin MM-sarjan kärkikuljettajiin lukeutuva Mikko Hirvonen on kisassa mukana.

Rallicross-kausi käyntiin Kemorassa | 29.5.2011

Korsuracing tiimin Super Car-luokan rallicrossauto Ford Focus teki ensiesiintymisen kauden 2011 toisessa SM-osakilpailussa. Auto valmistui juuri ennen Kemoran kisan aattoa eikä Pekka ehtinyt ollenkaan kokeilla autoa. Ensimmäiset kilometrit Pekka ajoi kisa-aamuna vapaissa harjoituksissa. Alkuerät lähtivät mukavasti käyntiin. Hän pystyi märällä asfalttiradalla heti taistelemaan kärkitiloista, mutta ajamista vaikeutti toimimaton ohjaustehostin. Toinen alkuerä starttasi myös hyvin, mutta lopulta vauhti hyytyi turbon letkun irtoamiseen. Tekniikkaongelmat vaivasivat myös viimeisessä alkuerässä. Ohjaustehostimen puuttuminen teki kilpailemisesta jo turhan riskialtista ja Pekka päätti jättää suurempien tuhojen välttämiseksi finaalin ajamatta. – Auto vaikuttaa kyllä hyvälle kun saadaan loputkin kilpaosat paikoilleen ja viat korjattua. Ensimmäisessä alkuerässä vauhtikin oli ihan hyvää. Kun tehdään vielä muutamia muutoksia ja saadaan kaikki säädettyä niin hyvältä näyttää, Pekka tuumaili.

Rallicrossin SM-avaus jää ajamatta | 11.5.2011

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy lauantaina 14.5.2011 kello 11 Kouvolan Tykkimäessä. Mukana on yli 80 kuljettajaa, joista reilut 70 tavoittelee SM-pisteitä kolmessa luokassa. Kuninkuusluokka on Super Car, jossa ajaa 16 kovaa kuljettajaa nelivetotykkeineen.

Aiemmin pari kilpailua rallicrossia laina-autolla kokeillut Pekka Keski-Korsu starttaa tänä kesänä ensimmäiseen kokonaiseen ralliscrosskauteensa. Avausosakilpailun hän tosin joutuu vielä jättämään väliin. Tiimin rakentama Ford Focus on odottanut kytkintä jo kauan ja kun osat vihdoin tulivat Raaheen, olivat ne vääränlaisia. Näin kilpuria ei ehditä saada valmiiksi ennen Kouvolan kisaa, mutta seuraavassa hän aikoo olla mukana.

Rallicorssin SM-sarjan 2011 osakilpailut:
14.5. Kouvola Tykkimäki
28.5. Veteli Kemora.
18.6. Kitee Aimo-keskus
16.7. Kauhajoki Sotka
6.8. Joensuu Ylämylly
10.9. Hyvinkää moottoriurheilukeskus

Voitto Snow Rally sprintistä! | 30.3.2011

Pekka Keski-Korsu ajoi talvikaudella 2011 voittoon jokaisessa osallistumassaan rallisprint-kilpailussa. Talven viimeinen rallisprintti ajettiin lauantaina 26.3. Vanttauskoskella nelisen kilometriä pitkällä radalla. Pekka hallitsi kilpailua ottamalla Mitsubishillään kärkipaikan heti ensimmäisellä kierroksella. Vaikka suorituksiin jäi hieman parantamisen varaa, onnistui hän pitämään kilpakumppanit takanaan. Kajaanin Jani Itkonen joutui taipumaan kolmen kierroksen kilpailussa puolitoista sekuntia.

Kesäkauden kovaa vauhtia lähestyessä tiimin tallissa tehdään kovasti töitä Divisioona 1-luokan rallicross-auton kimpussa. Tästä lisää myöhemmin…

Ykköstilat Neste Revonlahti ja Jaresko Oy rallisprinteistä! | 22.2.2011

Lakeuden Urheiluautoilijat ja Siikajoen Moottoriurheilijat järjestivät viikonloppuna kaksi rallisprint-kilpailua. Osaksi Siikajoen moottoriurheiluradalla kierrellyt haastava reitti kysyi kuljettajilta paitsi uskallusta myös malttia. Jäädytettyä ja liukasta rataa reunustavat lumivallit pölisivätkin useaan otteeseen. Raahen Pekka Keski-Korsu pysyi hyvin penkkojen välissä ja oli nopein molempina päivinä.

Tälle talvelle ensimmäiset kilpailunsa ajanut Pekka Keski-Korsu oli omaa luokkaansa lauantain kilpailussa. Reilun kahden kilometrin radalla Mitsubishi-kuljettaja taiteili nopeimman ajan molemmille kierroksille. Raahelainen osui muutamaan otteeseen penkkaan, mutta onnistui pitämään voittovauhdin yllä. Toiseksi sijoittunut Oulun Juha Karilainen jäi yli seitsemän sekuntia. Sunnuntaina Pekka sai jo enemmän vastusta. Karilaisen lisäksi myös rallisprintin SM-sarjassa menestynyt Kemin Anssi Rytkönen haastoivat raahelaista tosissaan. Sunnuntain toisella kierroksella Pekka kuitenkin täräytti viikonlopun kovimman ajan ja Rytkönen joutui taipumaan puolentoista sekunnin erolla. – Ajo meni kyllä melko lailla nappiin. Viimeisellä kierroksella oli yksi paikka, jonka olisin ehkä voinut vetää vähän paremmin. Auto kopsahteli penkkaan muutamassa paikassa. Arvasin, että Rytkönen tulee kyllä tänään kovaa. Tavoitteena oli myös alittaa kaksi minuuttia, mutta ei aivan onnistunut, Pekka kertoi. Hän käytti yli kaksi kilometriä pitkällä, syheröisellä radalla aikaa kuusi sadasosaa yli kaksi minuuttia.

Talvikaudella Pekka nähtäneen vielä yhdessä rallin SM-osakilpailussa sekä Vanttauskosken rallisprintissä.

Pekka rallisprintin ja rallin aluemestariksi 2010 | 25.10.2010

Pekka Keski-Korsu pokkasi lauantaina 23.10. rallisprintin ja rallin aluemestaruusmitalit Oulussa järjestetyssä AKK Alue 1:sen eli Pohjois-Suomen alueen aluemestaruuspalkintojen jaossa.

Kakkostila KS Tools Rally Sprintistä | 28.9.2010

Korsuracingin Pekka Keski-Korsu päätti kilpailukautensa Hyvinkään Vauhtipuistossa rallin SM-sarjan finaalin yhteydessä ajettuun KS Tools Rally Sprinttiin. Kisassa tykitettiin Hyvinkään rallicross-radalla kaksi kuljettajaa kerrallaan. Lauantaina 25.9. ajettiin aika-ajot, joissa ratkaistiin asetelmat sunnuntain pudotuskilpailuun. Pekka oli Mitsubishillään aika-ajojen toiseksi nopein. Sunnuntain pudotuskisassa Pekka eteni voitto kerrallaan kohti kärkitiloja. Hän pääsikin kovassa porukassa hienosti aina finaaliin saakka, jossa vastaan asettui tällä kertaan Skoda Octavia WRC:tä ohjastanut viisinkertainen rallisprintin Suomen mestari Tomi Hallia. Pekka otti heikompitehoisella autolla hieman takkiin heti lähtökiihdytyksessä, mutta ei päästänyt mestaria helpolla. Lopulta Hallia vei väkisin voiton noin kahden-kolmen autonmitan erolla. Pekka kärsi näin viikonlopun ainoan tappionsa finaalissa.

Nyt on kausi 2010 Korsuracing osalta paketissa. Kauden mittaan Pekka menestyi mainiosti niin ralleissa kuin rallisprinteissäkin. Hän nappasi mm. yhden rallisprintin SM-osakilpailuvoiton, sekä lisäksi ykköstilat OUA-sprintistä, Revonlahti-rallista, Melalahti-rallisprintistä, sekä Suopunki-rallista.

Kaudella 2010 Pekka nähtäneen enimmäkseen rallisprinteissä sekä rallicrossin kuninkuusluokassa Divisioona 1:ssä. Tiimillä on rakenteilla kilpailukykyinen Ford rallicross-auto. Tästä lisää myöhemmin…

Kauden 2010 aikana Pekka osallistui seuraaviin kisoihin:
10.01. Lipposen Talvisprint
17.01. EPUA -sprint
24.01. Vaihdehalli Rallisprint
06.02. OUA Rallisprint
07.02. Härmän Kuntokeskus SM-rallisprint
20.02. Neste Revonlahti-ralli
27.02. Melalahti Rallisprint
28.02. Onnela Rallisprint
07.03. Hausjärvi SM-rallisprint
20.03. Suopunki-ralli
25.04. Tammisaaren Asfalttisprint, Future-sarja
13.05. Fenno rallisprint, Parkano
15.05. Raahe SM-Asfalttisprint
16.05. Alitustekniikka Asfalttisprint Kokkola, Future-sarja
23.05. Pakkauspojat SM-rallisprint, Nurmijärvi
04.09. Tulenliekki SM-rallisprint, Leppävirta
19.09. Seloy SM-rallisprint, Huittinen
25.-26.9. KS Tools Rally Sprint, Hyvinkään Vauhtipuisto

Viidenneksi SM-finaalissa | 20.9.2010

Korsuracingin Pekka Keski-Korsu päätti rallisprintin SM-sarjan omalta osaltaan yleiskilpailun viidenteen sijaan viime sunnuntaina ajetussa SM-finaalissa. Vielä ensimmäisellä kierroksella Mitsubishi-kuljettaja oudoksui hänelle outoa Huittisten rataa, eikä pystynyt haastamaan kärkikolmikkoa. Toisella kierroksella aika kohentuikin useilla sekunneilla. – Toinen kierros meni jo ihan kohtuullisesti, mutta parantamisen varaa jäi. Kyllä huomaa, että ajokilometrejä soralla on tullut tälle kesälle melkoisen vähän. Rata oli tosi nopeaa tietä, jossa kyllä helposti häviää, jos vähänkään aristelee, Keski-Korsu kertoi. Tänä vuonna sekä rallisprintissä että rallissa Pohjois-Suomen aluemestaruuden voittanut Keski-Korsu sijoittui rallisprintin SM-pisteissä lopulta yhdeksänneksi. Kauden mittaan hän pystyi voittamaan yhden SM-osakilpailun.

Ensi viikonloppuna Pekka osallistuu Hyvinkään SM-rallin yhteydessä ajettavaan KS Tools Rally sprinttiin. Siellä kilpakumppanina on mm. rallin maailmanmestari Marcus Grönholm.

Kuudenneksi Leppävirran SM-kisassa | 6.9.2010

Rallisprintin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 4.9. Leppävirralla. Samalla siirryttiin talvi- ja asfaltti-kilpailuista sorapinnalle.

Edellisessä SM-osakilpailussa Nurmijärvellä voittoon ajanut Korsuracingin Pekka Keski-Korsu otti tiukassa sekuntitaistelussa kuudennen sijan. SM-sarjan kuudennelta sijalta Leppävirralle startannut Mitsubishi-kuljettaja jäi nelinkertaisen Suomen mestarin Kellonkosken Tomi Hallian voittoajasta vajaat viisi sekuntia. – Ensimmäinen kierros sujui omasta mielestä ihan hyvin, mutta ei vain tällä kertaa riittänyt ihan kärkeen. Ajoin tällä radalla nyt ensimmäistä kertaa, niin kyllähän siinä väkisellä antaa vähän tasoitusta. Toiselle kierrokselle rata pehmeni sen verran, että aikoja ei pystynyt parantamaan, kertoi Keski-Korsu. Toisella kierroksella Keski-Korsu pystyi lähes yhtä hyvään aikaan kuin eka yrityksellä, kun useimmilla ajat huononivat useita sekunteja.

SM-sarjan finaali ajetaan 19.9. Huittisissa. Pekka Keski-Korsu starttaa kisaan SM-sarjan kahdeksannella sijalla.

SM-osakilpailuvoitto! | 23.5.2010

Rallisprintin neljäs SM-osakilpailu kaasuteltiin sunnuntaina 23.5. Nurmijärvellä asfalttipinnalla. Edellisviikonlopun kilpailuissa Raahen Pekka Keski-Korsu löysi Mitsubishiinsä mieleiset säädöt ja se näkyi myös tuloksissa.

Märällä radalla ajetun ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli viidentenä. Radan kuivuttua ajat paranivat toisella kierroksella lähes jokaisella kuljettajalla. Pekan suoritus onnistui täydellisesti. Hän kiilasi kärkipaikalle 0,39 sekunnin erolla Ala-Härmän Hannu Mäki-Ikolaan. Raahelainen 26-vuotias kuljettaja otti näin uransa ensimmäisen SM-osakilpailuvoittonsa. – SM-kisan voitto on ollut tavoitteena, mutta enpä kyllä uskonut, että ensimmäinen tulee asfaltilta. En meinannut uskoa, kun toisen kierroksen jälkeen tulivat onnittelemaan. Ajo ei tuntunut mitenkään erikoiselta, mutta ei tullut virheitäkään. Lähtöviivalla auto vähän nyökähti, mutta ei onneksi sammunut, Keski-Korsu kertasi voitokasta kilpailuaan. Hän nousi SM-pistetilanteessa jo hienosti viidenneksi.

Senioreissa Risto Keski-Korsu ohjasti Ford Escort RS Cosworth:in oman luokkansa viidenneksi.

Rallisprintin SM-sarja päättyy syyskuussa kahteen sorakilpailuun.

Hyviä tuloksia kolmen kisan viikonlopusta | 16.5.2010

Korsuracingin Pekka Keski-Korsu kävi hakemassa asfalttituntumaa Parkanossa torstaina 13.5. järjestetystä Fenno rallisprintistä. Paikalla oli kovatasoinen joukko niin SM- kuin Future-sarjassakin ajavia kuskeja. Pekka ajoi Mitsubishillään toiseksi jääden voittajasta Skoda Octavia WRC:tä ohjastavasta Espoon Erkki Koskelosta 1,86 sekuntia. Risto Keski-Korsu oli Ford Escort Cosworthilla seniori-luokan kolmonen.

Raahen jokakeväinen asfalttipinnalla ajettava rallisprint oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa SM-osakilpailuna. Olosuhteet olivat lauantaina 15.5. haastavat. Muutamaan otteeseen sade kasteli radan liukkaaksi. Pekka ajoi ensimmäisellä kierroksella kuivalla kelillä erittäin hyvän ajan. Hän oli Suomen kovimpien asfalttisprintti-kuskien joukossa neljäntenä. Toisella kierroksella rata oli sadekuuren jälkeen sen verran kostea, että aikojen parantaminen ei ollut enää mahdollista. Liukkaalla radalla Mitsubishi vielä hieman kopsahti rataa reunustaneisiin heinäpaaleihin. Enimmäkseen lumi- ja sorapinnalla kilpaileva raahelainen oli kuitenkin erittäin tyytyväinen yleisen luokan neljänteen tilaan ja kolmanneksi suurimpaan SM-pistepottiin. – Ei tämä asfaltilla ajo oikein suju. Eka kierroksen suoritus oli kyllä niin hyvä kuin minä pystyn, hyvän suorituksensa ansiosta SM-pisteissä kymmenenneksi noussut Pekka kertoi. Kisan voitti Jarkko Särkkä, mutta hän ei Raahessa kerännyt SM-pisteitä. Pekka jäi ykköstilasta ainoastaan 1,75 sekuntia. Risto Keski-Korsu ajoi raahessa Ford Escort Cosworthilla nolla-autotehtävissä.

Seuraavana päivänä 16.5. kisattiin Future rallisprint-sarjan pisteistä Kokkolassa. Pekka kokeili erilaisia säätöjä Mitsubishiin ja nyt aikaisemmissa kisoissa esiintynyt puskeminen väheni reilusti. Toisella kierroksella aika parani mukavasti, mutta kisa oli erittäin tiukkaa. Pekka oli lopulta seitsemäs jääden kakkostilastakin ainoastaan vajaan sekunnin. – Auto on nyt tosi hyvä ajaa. Tästä on hyvä lähtä seuraaviin kisoihin, Pekka kertoi. Seuraavaksi hän ajaa jo viikon kuluttua Nurmijärven SM-osakilpailussa. Risto oli myös ”Cossu-Escortilla” hyvässä vauhdissa. Hän oli senioreissa omassa luokassaan kakkonen, jääden reilusti tehokkaammalla autolla ajaneesta Harri Hietalasta 0,79 sekuntia.

Moottoririkko asfalttikauden avauksessa | 28.4.2010

Sunnuntaina 25.4. ajettiin Future Asfalttisprint-sarjan kauden 2010 ensimmäinen kisa Tammisaaren Horsbäckissa. Aurinkoiseen säähän radalle lähti kaikkiaan 128 autoa. Sarjapisteistä kilpailtiin yleisessä sarjassa, junioreissa ja yhdistetyssä naisten, nuorten ja senioreiden sarjassa.

Korsuracing tiimi oli kisassa mukana kahden kuljettajan voimin. Pekka Keski-Korsu ajoi yleisessä Mitsubishillä ja Risto Keski-Korsu toi vuosien tauon jälkeen takavetoisen Ford Escort RS Cosworthin kisaradoille. Pekka pystyi ajamaan Tammisaaressa Mitsubishi Lancer Evo 9:llä yhden kierroksen. Auto saatiin valmiiksi vasta kisaa edeltävänä päivänä ja testit jäivät tekemättä. Asfaltilla Pekka on ajanut viimeksi lähes vuosi sitten, joten ensimmäiselle kierrokselle hän lähti varovasti. Taukotuloksissa Pekka oli seitsemäntenä. Toisella yrityksellä hän lähti parantamaan aikaansa, mutta moottori hajosi kesken matkan. Samalla sijoitus tippui kahdella pykälällä. Senioreissa Risto sijoittui Fordilla oman luokkansa toiseksi.

Kisalähetys Tammisaaren Future Rallisprint osakilpailusta tulee MTV3 Max kanavalla torstaina 6.5.2010 klo 21.30. Lähetys on nähtävissä myös sarjan nettisivuilla, www.futurerallisprint.com, heti television ensiesityksen jälkeen.

Tiimin rakentama rallicross-auto ei ehdi valmiiksi kesäkauden alkuun, joten ainakaan vielä alkukesän rallicross kisoissa Pekkaa ei nähdä mukana. Mitsubishi yritetään saada kuntoon 15.5. ajettavaan kotikilpailuun Raahen SM-rallisprinttiin.

Voitto Suopunki-rallin sekuntitaistelusta | 21.3.2010

Rovaniemen Urheiluautoilijoiden järjestämä 27. Suopunki-ralli ajettiin Rovaniemen ja Kemijärven maastoissa lauantaina. Raaheleinen Pekka Keski-Korsu otti jännittävässä sekuntitaistelussa talven toisen rallivoittoonsa.

Tänä vuonna Suopunki-rallissa ajettiiin kolme erikoiskoetta. Simolainen Markku Viitanen hurjasteli päivän pisimmin, 30 kilometriä pitkän Palojärven erikoiskokeen 6,5 sekuntia Pekka Keski-Korsua nopeammin. – Ensimmäinen pätkä meni omasta mielestä ihan hyvin, mutta yllättävän paljon jäätiin pohjista. Enkä jarrutukset ei onnistuneet muutamassa paikassa, raahelainen mietti. Toisella erikoiskokeella Raahen Pekka Keski-Korsu laittoi kaiken peliin. Useista ulosajotilanteista huolimatta hän ajoi toiseksi nopeimman ajan ja samalla kiilasi yhteistilanteessa johtopaikalle.

Viimeiselle lyhyelle Mäntyvaaran erikoiskokeelle startattiin jännittävässä tilanteessa. Keski-Korsu ero torniolaiseen Tapio Vuokilaan oli 56 kisakilometrin jälkeen ainoastaan 1,9 sekuntia ja Viitanenkin oli kärkitilasta ainoastaan 3,9 sekuntia perässä. Keski-Korsu ajoi Arctic-ralleista tutun raviratapyörityksen virheittä ja kasvatti lopputuloksissa eron Vuokilaan 4,2 sekuntiin. – Kakkosella sitten mentiin kyllä tosissaan. Auto oli neljä kertaa oikein huolella poistua tieltä. Välillä mentiin jo peräedellä, mutta jotenkin se vain kääntyi. Yhdessä kohtaa piti myös väistellä poroa, Keski-Korsu kertoi huimista tilanteista. Viime vuonna raahelainen oli Suopunki-rallissa toinen ja toissa vuonna nopein.

Kuudenneksi Hausjärven SM-rallisprintissä | 8.3.2010

Rallisprintin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina 7.3. vauhdikkaalla kylätiellä Hausjärvellä. Pekka Keski-Korsu aloitti kisan hyvin ensimmäisen kierroksen kuudenneksi nopeimmalla ajalla. Toisella yrityksellä hän lähti parantamaan sijoitustaan, mutta paras vauhti tyrehtyi kuitenkin vaihtovirheeseen. Kiihdytyksessä vaihdettaessa kakkoselta kolmoselle, vaihde menikin vapaalle eikä kuski saanut heti vaihdetta silmään. Lopulta muutaman sekunnin jälkeen Keski-Korsu sai vaihteen kolmoselle käyttämällä vaihdetta ensin nelosella. Tilanteessa hukkui useita sekunteja, mutta hän pystyi silti parantamaan aikaansa. Sijoitus säilyi kuudentena. Tulokset.

Voitto ja kakkostila Kainuun sprinteistä | 2.3.2010

Pekka Keski-Korsun hyvät sijoitukset talven rallisprinteissä saivat jatkoa helmi-maaliskuun vaihteessa. Kainuun kilpailuista saldona oli voitto ja kakkostila.

Paltamon Moottorikerhon toista kertaa järjestämä Melalahti rallisprint kirjattiin viime vuoden tapaan Pekka Keski-Korsun nimiin. Raahelainen otti vauhdikkaalla kylätiellä kärkipaikan haltuunsa jo ensimmäisellä kierroksella. Kemin Anssi Rytkönen pääsi toisella kierroksella jo muutaman sadasosasekunnin päähän, ennen kuin myös Keski-Korsu paransi omaa aikaansa. Raahelainen Mitsubishi-kuljettaja otti lopulta voiton sekunnin erolla Rytköseen. – Toisella kierroksella yhdessä vasurissa perä valui pehmeälle ja auto oli hetken poikittain. Muuten kisa meni ilman ongelmia. Melalahden tie on mahtava ajaa, Keski-Korsu kertoi. Tulokset.

Seuraavana päivänä rattitaiturit kilpailivat Vuolijoella Onnela rallisprintissä. Ensimmäisellä kierroksella Keski-Korsulla oli ongelmia auton vaihdelaatikon kanssa. Samalla hän myös testasi uutta rengasmallia, joka ei sopinut Vuolijoen uraiselle tielle. Keski-Korsu aloitti kilpailun jaetulla kolmannella tilalla. Tauolla raahelaistiimi sai auton jälleen kuntoon ja alle tutut renkaat. Vaikka tienpinta oli jo mennyt paikoitelle erittäin huonoon kuntoon, onnistui hän nipistämään puolitoista sekuntia ajastaan ja nousi toiseksi. Kemin Anssi Rytkönen vei voiton neljän sekunnin erolla. Tulokset.

Ensi viikonloppuna Keski-Korsu kilpailee rallisprintin toisessa SM-osakilpailussa Hausjärvellä.

Voitto Neste Revonlahti-rallista | 24.2.2010

Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämä Neste Revonlahti ralli ajettiin viime lauantaina. Lähemmäs sata kilpailijaa hurjasteli Siikajoen, Ruukin ja Vihannin ympäristössä kuudella haastavalla erikoiskokeella.

Korsuracingin Pekka Keski-Korsu hallitsi vakuuttavin ottein Revonlahti rallin yleistä sarjaa. Mitsubishi-kuljettaja taiteili viisi pohja-aikaa. Viimeisellä vauhdikkaalla Siikajoen kylätiellä Keski-Korsulla oli jo varaa varmistella. – Alkumatkasta auto takapää luisti liikaa, mutta huollossa saatiin säädettyä auto kuntoon. Sitten ei ollutkaan mitään ongelmia. Ojien välissä tultiin varmasti, eikä ollut mitään pahoja tilanteitakaan. Hienolla päätöspätkällä sai vain rauhassa nautiskella, kun muut olivat jo sen verran kaukana, Keski-Korsu kertoi. Juuan Urheiluautoilijoiden Kari Hartikainen hävisi omalla Mitsubishillään voittajalle 51 sekuntia. Oululainen Juha Pasanen aloitti rallin lähes tasatahtiin Keski-Korsun kanssa, mutta pienet lipsahdukset toisella ja kolmannella erikoiskokeella pudottivat hänet lopputuloksissa kolmanneksi. Tulokset.

Hieno avaus rallisprintin SM-kauteen | 8.2.2010

Rallisprint SM-sarja starttasi viime sunnuntaina Ylihärmästä. Kauden ensimmäisen SM-osakilpailun kovimmasta pohjois-suomalaissuorituksesta vastasi Pekka Keski-Korsu. Mitsubishi-kuljettaja täräytti ensimmäisellä kierroksella monien ennakkosuosikkien edelle peräti toiseksi. Toisella kierroksella rata oli jo hitaammassa kunnossa, joten useimmat eivät pystyneet parantamaan aikaansa. Myöskään Pekka ei tässä onnistunut. Kukaan kilpakumppaneista ei kuitenkaan päässyt ohitse. Edelle jäi ainoastaan moninkertainen Suomen mestari Tomi Hallia. – Ensimmäisellä kierroksella oli ehkä vähän turhaankin reuhaamista. Välillä menin pitkin penkkoja, mutta aikahan oli tosi hyvä. Toisella yrityksellä en pystynytkään enää parantamaan, kun autoonkin tuli vähän ongelmia, Pekka kertoi. Alunperin hän ei aikonut aikonut ajaa kaikkia SM-osakilpailuja, mutta hyvä startti SM-kauteen saattaa muuttaa suunnitelmia. Tulokset.

Voitto Oulun Euro-Neliö rallisprintistä ! | 8.2.2010

Raahen Pekka Keski-Korsu oli päivän nopein kuljettaja Oulun Urheiluautoilijoiden jäjestämässä rallisprint-kilpailussa. Mitsubishi-kuljettaja ajoi maltilla ja puhtaasti Iinatin moottoriurheilukeskukseen rakennetulla kolmisen kilometriä pitkällä radalla. Jo ensimmäisellä kierroksella Pekka otti johtopaikan haltuunsa kun monen kilpakumppanit menettivät aikaa lumipenkoissa. Tien pinnan puhdistuessa toiselle kierrokselle Pekka onnistui parantamaan aikaansa yli kuusi sekuntia. Kemin Anssi Rytkönen nousi toisella yrityksellä taistelemaan ykköstilasta. Hän jäi Mitsubishillään voitto-ajasta ainoastaan 0,17 sekuntia. Tulokset.

Kolmanneksi Pieksämäen sprintissä | 25.1.2010

Pekka Keski-Korsu sijoittui kolmanneksi sunnuntaina 24.1.2010 ajetussa Vaihdehalli rallisprintissä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Pekka piti hallussaan kakkostilaa. Toisella kierroksella voittoon nousi takaa Jarkko Särkkä Mitsubishin ohjaimissa. Myös Ari Könönen onnistui pitämään Pekan takanaan. Hidas ja syheröinen radan alkuosa ei menny raahelaiselta toivotulla tavalla. Voittajalle Pekka hävisi 2,5 sekuntia. Seuraavaksi on vuorossa Oulun Iinatissa ajettava 6.2. ajettava Euroneliö Rallisprint.

EPUA sprintistä kakkostila | 17.1.2010

Sunnuntaina 17.1. ajetussa EPUA rallisprintissä Pekka Keski-Korsu haki tosissaan ykköstilaa, mutta tekniikkaongelmien vuoksi paras tulos jäi vielä tekemättä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Pekka oli erittäin nopealla radalla toisena ainostaan yhden kymmenyksen AL-Härmän Hannu Mäki-Ikolaa hitaampana. Toisella kierroksella Pekka pääsi radan puoleenväliin kunnes autosta loppui veto. Voimansiirto-ongelmien vuoksi hänen täytyi ohjata Mitsubishi radan sivuun. Tien pito parani toisella kierroksella ja ajat paranivat. Mäki-Ikola karkasi selvään voittoon, mutta kakkospaikasta oli tiukka taistelu. Mitsubishiä ohjastanut Jarmo Suokko paransi reilusti aikaansa, mutta jäi silti 26 sadasosaa Pekan ensimmäisen kierroksen ajasta. Korsuracingille tulokseksi jälleen siis hieno kakkostila.

Kilpailukausi käyntiin Rantasalmelta | 15.1.2010

Korsuracingin kilpailukausi 2010 starttasi 10.1. Rantasalmella ajetusta Lipposen Talvisprintistä. Paikalla oli erittäin kovatasoinen porukka Suomen kärkikuskeja. Pekka löysi mainion vauhdin heti ensimmäisellä kierroksella. Hän täräytti Mitsubishillä piikkipaikalle kolmisen sekuntia seuraavia nopeampana.

Toisella kierroksella riitti vielä yritystä, ehkäpä jopa hieman liikaakin. Auto ajautui keventävän paikan jälkeen lievästi penkalle ja toisen puolen renkaat kyntivät hetken lumessa. Tuloksena oli täsmälleen sama aika kuin ensimmäisellä kierroksellakin. Kilpakumppanit yrittivät vielä Pekan johtopaikkaa, mutta ainoastaan yksi onnistui tehtävässä. Pekka joutui päästämään edelle moninkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian, mutta muut jäivät taakse. Tuloksena kauden avauksesta näin hienosti kakkostila.

Kisat jatkuvat 17.1. ajettavalla Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden järjestämällä EPUA -rallisprintillä.

Rallicross Ford Focus rakenteilla | 2009

Korsuracing valmistautuu tulevaan rallicross-kauteen rakentamalla Divisioona I-luokan Ford Focusta. Pekka Keski-Korsu aikoo olla mukana taistelemassa ralliscrossin SM-sarjan mitaleista. Ennenkuin sora lentää rallicross-radoilla Pekka osallistuu muutamiin Pohjoisen-Suomen kisoihin Mitsubishin ohjaimissa.

Lyhyt kisapäivä Rallicrossin SM-finaalissa | 2009

Pekka Keski-Korsun kilpailu Hyvinkään Rallicrossin SM-sarjan finaalissa päättyi jo alkueriin. Pekka joutui keskeyttämään ensimmäisen alkuerän jälkeen Ford Fiestan sähköongelmien vuoksi.

Risto Keski-Korsulle ykkös- ja kakkostilat Future-sarjan finaaleista | 2009

Kovatasoinen Future rallisprint-sarja päättyi elokuun puolessa välissä 15. ja 16.8. kahtena perättäisenä päivänä ajetuissa Savon rallisprinteissä. Lauantaina kisattiin Tuusniemellä ja sunnuntaina Kuopiossa.

Risto Keski-Korsu kilpaili senioreissa ja ajoi Savon turneella kärkitiloista. Tuusniemellä hän joutui vielä tyytymään kakkostilaan, mutta Kuopion vaativassa sadekelissä hän onnistui ykköstilan arvoisesti. Hän pääsi ajamaan heti kilpailun alussa vasta vähän liukastuneella radalla ja ajoikin koko kisan nopeimman ajan. Oman luokan kilpakumppanit jäivät kahden ja puolen sekunnin päähän.

Risto oli mukana myös voitokkaassa Raahen Urheiluautoilijoiden joukkueessa kisaamassa Future-rallisprintsarjan joukkuemestaruudesta. Riston lisäksi joukkueessa olivat Antti Niemi ja Petri Korpela.

Seuraavaksi KorsuRacing nähdään rallicrossin SM-sarjan finaalissa sekä rallisprintin SM-osakilpailuissa.

Tekniikkaongelmia Kajaani-rallisprintissä | 2009

Pekka Keski-Korsun kisa Kajaanin rallisprintissä loppui lyhyeen, kun Mitsubishin vetolaitteisto hajosi ensimmäisen kierroksen puolessa välissä. Hän pääsi raahautumaan maaliin, mutta kärkitaisteluihin ei ollut tietenkään asiaa. Toinen kierros jäi ajamatta.

Seuraavaksi tiimin kalenterista löytyy Future rallisprintsarjan kaksi viimeistä osakilpailua, jotka ajetaan jo 15. ja 16.8. Tuusniemellä ja Kuopiossa.

Kärkitaistelussa Killeri-rallisprintissä | 2009

Suomen MM-rallin yhteydessä viime lauantaina ajetussa Killeri rallisprintissä oli mukana joukko Suomen kovimpia rallisprint- ja rallicross-kuljettajia. Korsuracingin Pekka Keski-Korsun lisäksi osallistujien joukosta löytyi myös kaksikertainen rallin maailmamestari Marcus Grönholm.

Killeri rallisprint-kilpailu ajettiin juuri samalla näyttävällä ja haastavalla yleisöerikoiskokeella, jolla rallin MM-sarjan tähdet olivat taiteilleet sekä torstai- että perjantai-iltana. Kisaan starttasi aina kaksi kilpailijaa yhtä aikaa. Rata vaati erittäin tarkkaa ajoa, sillä rataa reunustivat metallikaiteet sekä betoniporsaat. Useat kilpailijat vaurioittivatkin kilpa-autojaan ratareunustoihin.

Pekka Keski-Korsu selvisi aika-ajoista kahdeksan parhaan joukkoon, jotka pääsivät ratkaisemaan kärkitilat jännittävässä pudotuskilpailussa. Keski-Korsun Mitsubishi lipsahti aika-ajon ensimmäisellä kierroksella lievästi kaiteeseen ja tuloksena oli huono aika. Toisella yrityksellä hän piti hermonsa ja ajoi varmalla suorituksella jatkoon selvinneiden joukkoon. – Toinen ajo onnistui hyvin, mutta vähän varman päälle piti ottaa, kertoi Keski-Korsu. Hän oli aika-ajojen kuudenneksi nopein.

Pudotuskilpailussa jatkoon selvisi ainoastaan kaksintaistelun nopein kuljettaja. Keski-Korsu otti yhteen Tomi Hallian kanssa. Kaksikko oli erittäin tasainen, mutta Hallia oli raahelaista niukasti nopeampi. Maalihyppyrille he saapuivat lähes rinnakkain ainoastaan muutaman metrin erolla. – Hieno kisa ja tapahtuma. Ei tullut tappio huonolle kuskille. Paljon enempi harmittaisi, jos olisin hävinnyt jollekin muulle, Keski-Korsu kertoi. Finaalissa Grönholm päihitti Hallian ja otti historian ensimmäisen Killeri-rallisprintin mestaruuden.

Moottoririkko Kauhajoen SM-rallicrossissa | 2009

Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 18.7. Kauhajoella. Divisioona 1-luokassa Pekka Keski-Korsu ajoi tälle kaudelle toisen kilpailunsa.

Pekan kisapäivä meni pilalle tekniikkaongelmien vuoksi. Ensimmäisessä alkuerässä kilpakumppani törmäsi Pekan ohjastamaan Ford Fiestaan ja hän joutui keskeyttämään. Toisessa alkuerässä viimeisellä kierroksella auton moottorista hävisi veto, mutta Pekka kuitenkin selviytyi maaliin. Ongelmasta huolimatta hän oli toisen alkuerän neljänneksi nopein kuski. Kolmas alkuerä jäi häneltä ajamatta. Alkuerien perusteella Pekka sai paikan C-finaaliin, mutta ei pystynyt starttaamaan konerikon vuoksi. Kisapäivä täytyi näin päättää ennen aikojaan, eikä Pekka päässyt uusimaan Oulun temppuaan haastaa SM-kärki A-finaalissa.

Oulun SRC SM-rallicrossi TV:ssä 4.7. | 2009

MTV3 näyttää puolentunnin mittaisen kilpailukoosteen Oulun SRC SM rallicrossi-osakilpailusta ensi lauantaina 4.7. klo 14.30.

Neljänneksi Oulun SRC SM-rallicrossissa | 2009

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime lauantaina Oulussa. Yli 80 kilpailijan joukossa oli myös Raahen Pekka Keski-Korsu, joka ajoi nyt uransa kolmannen rallicross-kilpalunsa ja oli jälleen mainiosti mukana kärkitaistelussa.

Pekka lähti Oulun SM-rallicrossiin vuokraamallaan Ford Fiestalla. Ensimmäisessä Divisioona 1-luokan alkuerässä moottorin käyntihäiriöt vaikeuttivat ajamista ja hän sijoittui kuudenneksi. Tämän jälkeen suorituksen vielä paranivat. Toisessa alkuerässä hän oli viides ja kolmannessa hän oli jo peräti kolmanneksi nopein, vaikka yksi auton iskunvaimentimista hajosi. Alkuerien yhteistuloksissa hän oli neljänneksi paras.

A-finaalissa Pekka taisteli kärjen tuntumassa ja piti nelospaikkaa hallussaan koko erän ajan. Kun sopivaa varaosaa ei löytynyt, joutui Pekka ajamaan finaalinkin yhdellä rikkinäisellä iskarilla. Tämä vaikeutti ajamista varsinkin yhdessä tiukassa asfalttimutkassa. Pekka onnistui näyttävässä ja tasaväkisessä finaalissa mainiosti ja sijoittui lopulta hienosti neljänneksi. – Lähtöjä pitäisi treenata, että auto ei jäisi sutimaan paikalleen. Oli mukava finaali, siinä oli kunnon kilvanajoa, kertoi tälle kaudelle ensimmäisen rallicross-kilpailunsa ajanut Keski-Korsu.

Syötteellä turbohuolia, edessä rallicross-kisa | 2009

Pudasjärven perinteinen Juhannusaaton rallisprint-kilpailu ajettiin tänä vuonna koleassa säässä lähes 150 kuljettajan voimin. Korsuracingin osalta kisa oli tekniikkaongelmien vuoksi hankala. Torstain harjoitusajoissa Mitsubishin turbo hajosi ja kisa näytti jäävän ajamatta. Kanssakilpailijoiden avustuksella Oulusta tuotiin kisapäivän aamuna Pudasjärvelle uusi turbo ja muutaman tunnin päästä Mitsu oli jälleen kisakunnossa. Auto toimi hyvin ensimmäisellä kierroksella ja Pekka ajoikin kovatasoisessa kisassa kuudenneksi nopeimman ajan. Ajassa jäi vielä hieman parantamisen varaa ja Pekka lähtikin toiselta kierrokselta hakemaan kärkisijoja. Tällä kertaa tiimiä ei kuitenkaan päästetty helpolla. Myös uusi turbo hajosi toisen kierroksen viimeisissä mutkissa. Ensimmäisen kierroksen ajallaan Pekka piti hallussaan kuudennen sijan.

Annika Keski-Korsu oli lainannut kilpailuun Petri Korpelan tehokasta Ford Escorttia. Hänelle outo auto istui heti hyvin käteen ja hän sijoittui naisten luokan toiseksi.

Pari viikkoa ennen Syötteen kilpailua ajetussa Jyväskylän SM-rallisprintissä Pekka sijoittui kahdeksanneksi.
Seuraavaksi rallicrossin SM-osakilpailuun Ouluun

Rallicrossin huippukuljettajat kokoontuvat ensi lauantaina Ouluun kun SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Iinatin moottoriradalla. Kisassa on mukana myös Pekka Keski-Korsu. Hän osallistuu kuninkuusluokkaan Divisioona 1:seen tehokkaalla vuokratulla Ford Fiesta kilpa-autolla. Divisioona 1-luokassa kilpaillaan jopa yli 500 hevosvoimaisilla nelivetoisilla kilpa-autoilla. Pekka lähtee hakemaan Oulun osakilpailusta A-finaalipaikkaa ja sitä myöten sijoitusta kärkiporukkaan. Jo viime vuonna Oulussa, vasta uransa toisessa osakilpailussa hän sijoittui tekniikkavikaisella Proton Satrialla kuudenneksi.

Oulun SM-osakilpailu starttaa lauantaina 27.6. klo 9 vapailla harjoituksilla ja alkueriä ajetaan alkaen klo 11. Finaalien vuoro on tämän jälkeen.

Risto ja Pekka hyvässä vauhdissa Kouvolassa | 2009

Asfalttirallisprinttien Future-sarja jatkui sunnuntaina 24.5. Kouvolassa harvinaisen tuplakilpailun merkeissä. Yhden päivän aikana kuljettajat ajoivat kaksi kilpailua. Korsuracing-tiimistä mukana olivat Risto senioreissa ja Pekka yleisessä sarjassa.

Senioreissa Risto Keski-Korsu oli mukana erittäin tasaväkisessä voittotaistelussa. Ensimmäisessä kilpailussa raahelainen jäi kolmanneksi ainoastaan puolitoista sekuntia voittajasta. Toisessa kilpailussa sijoitus oli sama, mutta tällä kertaa ainoastaan vajaa puoli sekuntia kärjestä.

Pekka sijoittui molemmissa kilpailuissa seitsemänneksi. – Eipä ralliautolla ole juuri mahdollisuuksia korkeammalle. Pitäisi olla Mitsussa sata hevosvoimaa lisää ja 50 kiloa vähemmän painoa. Auto toimi Kuopiossa hyvin, Pekka kertoi.

Risto Keski-Korsu Future-rallisprintsarjan seniori-luokkaan | 2009

Kokenut autourheiluharrastaja Risto Keski-Korsu palaa muutaman vuoden kilpailutauon jälkeen tositoimiin. Raahelainen osallistuu tänä kesänä Future-rallisprintsarjan senioriluokkaan ajokkinaan Korsuracingin Mitsubishi.

Risto aloitti autourheiluharrastuksen jokamiesluokasta 70-luvun lopulla. Hän kiersi kilpailuja lähinnä Pohjois-Suomessa aina 90-luvulle saakka. Vuosien varrelta saaliina oli useita ykköstiloja. Jokkis-uran jälkeen Risto ajoi aktiivisesti rallisprinttiä vuodesta -94 vuoteen 2003. Raahelaisen ohjastama tyylikäs takavetoinen Ford Escort Cosworth nähtiin usein kaksivetoluokan kärkitaistelussa. Kun perheen poika Pekka nousi nopeasti ajokortin saamisen jälkeen nuortenluokasta ja junioreista yleiseen sarjaan, Risto siirtyi taka-alalle taustajoukkoihin.

Tänä kesänä Risto osallistuu kolmen viikonlopun aikana ajettavaan Future-rallisprintsarjaan, jossa ovat mukana Suomen kovimman asfalttikuljettajat. Ennen sarjan avausosakilpailua Raahessa Korsuracing kävi ajamassa testikilpailun Ikaalisissa. Vaikka Risto lähti koitokseen kylmiltään pitkän ajotauon jälkeen, Mitsubishi Lancer Evo 9 istui mukavasti kokeneen kuljettajan hyppysiin. Risto kaahasi Ikaalisten Kylpylä rallisprintissä seniori-luokan ykköseksi. – Etukäteen ajattelin, että tulee olemaan tosi vaikea kisa kun en ole aikaisemmin kilpaillut nelivetoautolla. Ei se nyt kuitenkaan niin paha ollut. Mitsu on tietenkin aivan erilainen auto kuin Escort, jolla ajoin aiemmin sprinttiä. Mitsubishi on painava auto ja se täytyy huomioida jarrutuksissa. Tehojakin on tietenkin nyt enemmän, Risto kertoi ensimmäisen ”nelikkokisan” jälkeen.

Päätös kilpailemisesta syntyi kokeneelta raahelaiselta melkoisen nopeasti. – Onnistuivat tutut houkuttelemaan ja yllyttämään, Risto naureskeli. – Ja olihan se siinä mielessä helppo päättää, kun auto oli jo valmiina kisoihin. Muutaman vuoden päästä kynnys lähtä hommaan mukaan olisi ollut vielä paljon korkeampi, niin siksikin on nyt mukava vielä kokeilla. Seniori-luokassa on kova taso, eivätkä voitot tule helpolla, kesäkuussa 52 vuotta täyttävä raahelainen mietiskeli.

Future-rallisprintsarjan avauksessa Raahessa 9.5. oli vaikea sateinen keli. Kilpailu meni totutellessa erittäin liukkaaseen asfalttipintaan. Tuloksena oli senioreiden kolmas tila. Seuraavana päivänä ajettiin toinen osakilpailu Kokkolassa. Kuivalla kelillä Risto ajoikin selvään voittoon.

Voitto talvikauden päätöskisasta | 2009

Raahen Pekka Keski-Korsu otti voiton talvikauden viimeisessä rallisprint-kilpailussa Vanttauskoskella. Snow Rally sprintissä ajettiin kovapintaisella ja jäisellä radalla kaksi kierrosta. Tulosepäselvyyksien vuoksi voittajat ratkaistiin kuitenkin pelkästään toisen kierroksen aikojen perusteella.

Epävirallisten tulosten mukaan Mitsubishiä ohjastanut Keski-Korsu oli vauhdikkain jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Toisella yrityksellä kuljettajan oman ajanoton mukaan aika parani vielä pari sekuntia. Kun kaksi kovinta kilpakumppania Simon Markku Viitanen ja Tornion Tapio Vuokila eivät saaneet aikaa toiselle kierrokselle, oli Keski-Korsu ylivoimainen.

Suopunki-rallista kakkostila | 2009

Vanttauskosken rallisprinttiä edeltävänä päivänä Keski-Korsu osallistui Kemijärven seudulla ajettuun Suopunki-ralliin. Rallin talvikauden päätös keräsi Arctic Lapland rallista tutuille erikoiskokeille lähes 150 kilpailijaparia. Keski-Korsu ei onnistunut ensimmäisellä erikoiskokeella parhaalla mahdollisella tavalla. Renkaat eivät toimineet hyvin ja Keski-Korsu luikasteli vasta viidenneksi nopeimman ajan. Päivän kolmannella ja samalla viimeisellä erikoiskokeella raahelainen yritti vielä iskeä kärkipaikalle ajamalla pohja-ajan. Hän nousikin toiseksi, mutta Oulunsalon Ilkka Kurkelaa hän ei aivan tavoittanut. Voittajaan jäi eroa 5,5 sekuntia.

Voitto ja kakkostila Kainuun rallisprinteistä | 2009

Kilpa-auton tekniikkaongelmat toivat Pekka Keski-Korsulle lisähaastetta 21. ja 22.2. ajetuissa Kainuun rallisprint-kilpailuissa. Ongelmista huolimatta raahelainen saalisti ykkös- ja kakkostilat.

Paltamossa lauantaina 21.2. ajetussa Melalahti rallisprintissä Keski-Korsu joutui ensimmäisellä kierroksella hidastamaan vauhtia jo lähtösuoran jälkeen. Mitsubishi kilpa-auton vaihteensiirtäjät päättivät jättää autoon nelosvaihteen päälle ja hän ajoi hiljalleen maaliin. Toisella yrityksellä auto ja kuljettaja toimivat ongelmitta ja Keski-Korsu kiilasi ykköspaikalle. – Otin muutaman paikan tosi varovasti. Pari pientä virhettä tuli, mutta niissä ei juuri aikaa mennyt. Otin vielä riskillä lumikelin renkaat, kun muilla näytti olevan jäärenkaat alla, Keski-Korsu kertoi.

Seuraavana päivänä rallisprint-kilpailijat ottivat toisistaan mittaa Vuolijoella. Keski-Korsu starttasi Onnela rallisprinttiin kovimpana ennakkosuosikkina. Ennen ensimmäisen kierroksen maalia auton voimansiirto kuitenkin alkoi temppuilemaan ja Keski-Korsu joutui ajamaan loppumatkan yhdellä vaihteella. Tästä huolimatta tuloksena oli toiseksi nopein aika, ainoastaan vajaan sekunnin Kajaanin Eemeli Peltokangasta hitaampana. Toinen kierros jäi raahelaiselta ajamatta, mutta kukaan ei pystynyt alittamaan hänen ensimmäisen kierroksen aikaansa. Näin hän otti edellispäivän voitoin jatkoksi Onnela rallisprintin kakkostilan.

Voittotaistelussa Kemi-rallissa | 2009

Kemi Rallin uudistunut ja vaativat reitti järjesti tänä vuonna yllätyksiä useille kuljettajille. Raahen Pekka Keski-Korsu taisteli rallin voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle saakka kunnes kilpa-auto juuttui penkkaan.

Kemi Rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Tapani Grönlund joutuivat hidastelemaan, kun katsojat nostivat edellä ajaneen kilpakumppanin hangesta eteen. Seuraaville kolmelle erikoiskokeelle Keski-Korsu ajoi pohja-ajat ja siirtyi kilpailun kärkipaikalle. Viimeisellä lähes 30 kilometriä pitkällä erikoiskokeella Keski-Korsun Mitsubishi lipsahti tiukassa risteyspaikassa lievästi hankeen ja matka keskeytyi. – Sitä kohtaa ei oltu mielestäni merkitty oikein ja se yllätti täysin. Autoon ei tullut vaurioita, mutta se jäi sen verran tukevasti pohjasta kiinni, että piti keskeyttää, kertoi Keski-Korsu.

Voitto Oulujärven rallista | 2009

Mitsubishiä ohjastanut Pekka Keski-Korsu hallitsi viime lauantaina ajettua Oulujärven rallia. Raahelaisen vauhti oli selvästi nopeinta jokaisella kolmella erikoiskokeella. Keski-Korsu ja kartanlukija Tapani Grönlund päihittivät Kajaanin seudun pikataipaleilla kilpakumppaneita lopulta yli puolella minuutilla.

– Kaksi ensimmäistä pätkää mentiin ihan kunnon kyytiä. Viimeisellä pystyi jo vähän ajamaan rauhallisemmin. Kaikki sujui hyvin ja kalustokin toimi, tuumaili Keski-Korsu.

Kausi 2009 käyntiin Rantasalmen rallisprintillä | 2009

Pekka Keski-Korsu aloitti kilpailukautensa Lipposen OP-talvirallisprintissä Rantasalmella viime sunnuntaina. Vaikka raahelainen on kilpaillut ralliautolla viimeksi viime kevättalvesta, oli vauhti heti kohdallaan. Ensimmäisellä kierroksella Keski-Korsu ohjasti Mitsubishin kärkipaikalle. Toisella yrityksellä aika parani vielä mukavasti, mutta kilpakumppanit tulivat perästä hurjaa vauhtia. Tiukassa sekuntitaistelussa Keski-Korsu tippui lopulta neljänneksi kaksi sekuntia voittajaa hitaampana. Seuraavaksi hän osallistuu Kajaanissa ensi lauantaina ajettavaan Oulujärven ralliin.

Kausi 2009 kilpailukalenteri

11.01. Lipposen OP-talvirallisprint, Rantasalmi
17.01. Oulujärven Ralli, Kajaani
07.02. Kemi-ralli
21.02. Melalahti rallisprint, Paltamo
22.02. Onnela rallisprint, Vuolijoki
28.03. Suopunki-ralli, Rovaniemi
29.03. YKUA Rallisprint, Vanttauskoski
07.06. Jyväskylä SM-rallisprint
19.06. Iso-Syöte Mäkiajo
27.06. SRC SM Rallicross Oulu
18.07. SRC SM Rallicross Kauhajoki
01.08. Killeri Rallisprint
08.08. Kajaani Rallisprint
22.08. SRC SM Rallicross Hyvinkää
19.09. SM-rallisprint Leppävirta
27.09. SM-rallisprint Laihia

FUTURE RALLISPRINT SARJA
09.05. Raahen XI asfalttisprint
10.05. Kokkolan asfalttisprint
24.05. Konepiste asfalttisprint #1, Kouvola
24.05. Konepiste asfalttisprint #2, Kouvola
15.08. Tuusniemen asfalttisprint
16.08. Kuopion asfalttisprint

SM-rallicrossissa hienosti kuudenneksi | 2008

Vasta toisen rallicross-kilpailunsa ajanut Pekka Keski-Korsu ei Oulun SM-rallicrossissa konkarikuljettajia kumarrellut. Proton Satria kilpa-auton vaihteisto-ongelmat tosin vaikeuttivat ajamista ja hän joutuikin antamaan turhaa tasoitusta kilpakumppaneille. Käytettävissä oli ainoastaan osa vaihteista ja välillä nekin hyppivät pois päältä.

Rallicrossin kuninkuusluokan Divisioona 1:sen alkuerien perusteella Keski-Korsu pääsi B-finaaliin, joka sujuikin raahelaiselta mainiosti. Hän sijoittui toiseksi ja pääsi päivän viimeiseen starttiin taistelemaan palkintosijoista. Kokenut EM-sarjan kuljettaja Marko Jokinen karkasi selvään voittoon, mutta muut sijat olivat Keski-Korsunkin ulottuvilla. Finaali puolivälissä hän olikin hyvissä asemissa ajaessa tiukassa usean auton ryppäässä taistellen sijoista 2-5. Hän oli porukassa ainut kuski, joka oli pakollisen lisälenkkinsä tehnyt. Pääsuoralle tullessa Keski-Korsu joutui väistämään edellä kiemurtelevaa kilpa-autoa ja ajautui itsekin ojan puolelle. Hän sijoittui lopulta kovatasoisessa joukossa kuudenneksi. Taakse jäi muun muassa viisinkertainen Euroopan mestari Matti Alamäki.

Tiimin ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta ei ole mahdotonta, vaikka Korsuracing nähtäisiin jossain vaiheessa uudestaankin rallicrossi-kisoissa.

Pekka Keski-Korsu rallicross-areenoille | 2008

Rallicrossin viides SM-osakilpailu ajetaan lauantaina 23.8.2008 Oulussa. Lähes sadan sarjaan osallistuvan kuljettajan lisäksi kilpailuun on ilmoittautunut myös Raahen Pekka Keski-Korsu. Viime vuosina ahkerasti rallisprinttejä ja ralleja ajanut kuljettaja haastaa Iinatin radalla todella kovatasoista kuljettajakaartia.

Rallicross on Suomessa tekemässä uutta tulemista. Viitisen vuotta sitten perustettu uusi SRC-luokka ja perinteinen Autokrossi-luokka ovat keränneet viime vuosina jo mukavan määrän kilpailijoita. Nelivetoisten huipputehokkaiden autojen Divisioona 1-luokka lisäksi palasi rallicrossin SM-sarjaan tällä kaudella.

Rallin SM-sarjassa vielä tällä kaudella kilpailleen Pekka Keski-Korsun mielessä on jo pitkään kytenyt haave päästä kokeilemaan vauhdikasta, kontakteistakin tunnettua rallicrossia. Sopiva tilaisuus tuli kohdalle, kun raahelaistiimille löytyi kilpailukykyinen auto vuokrattavaksi. Autourheilussa jo paljon kokenut 24-vuotias nuorukainen hyppäsi suoraan rallicrossin kuninkuusluokkaan Divisioona 1:seen. Ensimmäisen rallicross-kilpailunsa hän ajoi alkukuusta Joensuun SM-osakilpailussa. Tuolloin kuitenkin rankkasateiden pehmittämä rata teki ajamisesta lähes mahdotonta. – Auto oli minulle outo, keli aivan kauhea ja rata vielä huonossa kunnossa, joten ei siinä vielä päässyt oikein hommaan sisälle. Mukavalta touhulta kuitenkin vaikutti, kertoi Keski-Korsu ensikokemuksestaan.

Keski-Korsun ohjastettavana on yli 500 hevosvoimainen Mitsubishin valmistama Proton Satria. Mahdollisuuksiaan Oulun osakilpailussa hän ei juuri lähde veikkailemaan. – Jos on kuiva keli, niin silloin ajaminen oudolla autolla onnistuu varmasti paremmin. Märällä tämä on todella vaikea ajaa. Tehoeron N-ryhmän Mitsubishiin huomaa kyllä selvästi. Proton lähtee viivalta kuin raketti ja hyvä kun ehtii työntää vaihteita silmään tarpeeksi nopeasti. Kun auto ei ole oma, niin tottahan se vähän rauhoittaa ajamista. Eihän tätä kehtaisi aivan ruttuisena palauttaa, naureskelee Keski-Korsu. Autourheilu-uransa hän aloitti jokamiesluokasta, joten yhteislähdöt ovat sieltä jo tuttuja. Kalusto tosin on nyt aivan eri luokkaa.

Keski-Korsulla on vastassaan Oulun Iinatin radalla muun muassa Suomalaisen rallicrossin menestynein kuljettaja, viisinkertainen EM-mestari Matti Alamäki. Oulun SM-rallicross käynnistyy perjantai-iltana vapailla harjoituksilla. Kilpailutapahtumat alkavat lauantaina klo 11.

Ralli toistaiseksi taka-alalla

Korsuracing on jättänyt rallin SM-sarjan nyt taka-alalle. Kesän osakilpailut ovat jääneet ajamatta. – Ralliautoilu SM-tasolla vaatii todella paljon. Mikäli kisoissa haluaa pärjätä, autoa täytyisi jatkuvasti testata ja kehittää. Ajokilometrejä täytyisi ajaa paljon enemmän kuin mitä tähän mennessä on ajettu. Ainakaan tällä hetkellä ei siihen riitä aikaa eikä innostusta. Eikä sinne toisaalta huvita lähteä pelkästään vaan ajelemaan. SM-rallit on nyt ainakin toistaiseksi ajettu, Pekka Keski-Korsu valaisee.

Voitto Suopunki-rallista | 2008

Rallin talvikauden päättänyt Suopunki-ralli keräsi lauantaina 29.3. suuren joukon ralliharrastajia Kemijärven maastoihin. Rovaniemen Urheiluautoilijoiden järjestämässä kilpailussa oli mukana yli 160 kilpailijaparia ympäri Suomea. Raahen Pekka Keski-Korsun vauhti riitti selkeään yleiskilpailuvoittoon.

Suopunki-rallin haastavilla erikoiskokeilla Keski-Korsulla ja kartanlukijalla Tomi Siurualla oli omat ongelmansa. Välillä Mitsubishi-kuljettaja joutui reilusti hidastelemaan edellä ajaneiden kuljettajien perässä. Kolmannelle erikoiskokeelle hän kuitenkin hurjasteli rajut pohjat, joka käytännössä ratkaisi voiton. Ristilammen lähes 30 kilometriä pitkällä pikataipaleella Keski-Korsu jätti kilpakumppaneitaan peräti 40 sekunnilla ja siirtyi selvään johtoasemaan. – Hidastelu kahdella ensimmäisellä pätkällä kasvatti sarvet päähän. Kolmosen tulin sen mitä pääsin. Välillä oli melkoisia tilanteita. Hyvä, että sain eroa tehtyä, sillä vikapätkällä oli taas hitaampia edessä. Tästä on mukava siirtyä kesäkauteen, rallin SM-sarjassakin hyvin menestynyt Keski-Korsu tuumaili. Kilpailun maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Tuupovaaran Toni Tahvanaiseen oli lähes minuutti. Suopunki-rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta ja 70 erikoiskoekilometriä.

Kuudenneksi SM-sarjan talvikauden päätöskisassa | 2008

Pekka Keski-Korsun ja kartanlukija Kari Kajulan tasaisen varma ja vauhdikas ajo tuotti hyvää tulosta rallin SM-sarjan talvikauden päättäneessä Nilsiän rallissa. Kauden muista SM-ralleista poiketen Nilsiän kilpailu aloitettiin jo perjantai-iltana yhdellä lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Raahelainen ajoi Tahkon laskettelukeskuksen ytimessä N-ryhmän Mitsubishillään koko joukon kahdeksanneksi nopeimman ajan. Hän jäi pohjista 5,4 sekuntia ja edelle ehti ainoastaan yksi A-ryhmän kuski, pohjat ajanut Ford Focus WRC-kuljettaja Ari Vihavainen.

Lauantain avauserikoiskokeella Keski-Korsu ei ollut vielä kunnolla hereillä antaen kilpakumppaneille hieman etumatkaa. Jatkossa vauhti kuitenkin nousi huomattavasti. Viimeisellä erikoiskokeella hän jahtasi vielä tosissaan palkintosijoitusta. N-ryhmän viides sija jäi lopulta ainoastaan seitsemän sekunnin kymmenyksen päähän. – Tämä oli hyvä päätös talvikaudelle. Mukavan tiukkaa kisaa sai vetää aina maaliin saakka. Kakkospätkä meni jostain syystä aivan penkin alle, mutta muuten sujui ihan mukavasti, kertoi Keski-Korsu. Kesäkauden neljään SM-osakilpailuun Keski-Korsu lähtee ison N-ryhmän seitsemänneltä tilalta.

Voitto Liminka-rallista! | 2008

Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämä Liminka-ralli ajettiin 23.2. Yleisen sarjan voitosta käytiin erittäin tiukka kilpailu kahden Mitsubishi-kuljettajan kesken.
Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kärkitilaa piti hallussaan kemiläisseuraa edustava Kimmo Kurkela. Pekka Keski-Korsu menetti tärkeitä sekunteja avauserikoiskokeella. Ajettuaan pitkäksi yhden risteyksen hän jäi pohja-ajasta kymmenkunta sekuntia. Jatkossa Pekka kiristi vauhtia ja kiilasi kärkeen heti neljännellä erikoiskokeella. Lopulta hänet palkittiin rallin voittajana 7,5 sekunnin erolla Kurkelaan. Yleisen sarjan kolmanneksi ajoi Rovaniemen Jussi Ramlin Mitsubishin ohjaimissa.

– Taitaa olla pari vuotta kun olen viimeksi ajanut pimeää rallia. On tämä melko hurjaa hommaa. Auto toimi hyvin ja ajokin meni ihan mukavasti. Ykkösen virheeseen tosin oli ratketa koko kisa, kertoi Keski-Korsu.

Keskeytys Laukaan SM-rallista | 2008

Pekka Keski-Korsu oli epäonninen Laukaassa ajetussa kauden toisessa rallin SM-osakilpailussa. Kolmannella erikoiskokeella Mitsubishin vaihdelaatikko hajosi perusteellisesti ja hän joutui parkkeeraamaan tien sivuun. Toisen erikoiskokeen jälkeen hän oli ison N-ryhmän yhdeksännellä sijalla. Rallin SM-sarjassa on jäljellä vielä yksi talviosakilpailu.

Mikäli tiimi ehtii saada auton kuntoon, Pekka kilpailee seuraavan kerran jo lauantaina 23.2. Liminka-rallissa.

Hieno startti uuteen SM-kauteen | 2008

Pekka Keski-Korsun kolmas kausi rallin SM-sarjassa 2008 alkoi lupaavasti tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Hän sijoittui kaksipäiväisessä Rovaniemen Arctic Lapland rallissa omassa luokassaan hienosti viidenneksi.

Kovatasoiseen ja tasaväkiseen ison N-ryhmän kilpailuun starttasi Rovaniemellä kolmisenkymmentä autokuntaa. Ensimmäisillä erikoiskokeilla Pekka kokeili muutaman kerran lumipenkkojen kestävyyttä. Mitsubishi pysyi kuitenkin tiellä ja yötauolla hänellä oli hallussaan jo kahdeksas tila.

Toisena kilpailupäivänä varma, mutta vauhdikas ajo tuotti hyvin tulosta. Pattijokinen onnistui nostamaan sijoitustaan usealla pykälällä. Maalikorokkeelle hän nousi kartanlukijansa Kari Kajulan kanssa lopulta ison N-ryhmän viidentenä. – Olen tähän tosi tyytyväinen. Sijoitusta kärkiviisikossahan me lähdettiin hakemaankin. Auto toimi hyvin eikä tehty virheitä. Saaliina oli mukavasti SM-pisteitä. Tästä on hyvä jatkaa, Pekka kertoi.

Seuraava rallin SM-osakilpailu ajetaan helmikuun puolessa välissä Laukaassa.

Kauden 2008 päätavoite rallin SM-sarjassa | 2008

Tänä vuonna Pekka Keski-Korsu ajaa toisen kautensa rallin SM-sarjan isossa N-ryhmässä. Ensimmäisellä yrityksellä hän sijoittui kovatasoisessa joukossa kymmenenneksi. Nyt tavoitteet ovat tietenkin vieläkin korkeammalla. Harjoitusmielessä Korsuracing saatetaan vuoden mittaan nähdä myös joissain kansallisissa kilpailuissa.

Ennen SM-sarjan starttaamista Korsuracing on treenannut ja testannut Kuusamon maisemissa. Kalustoa ja nuotitusta on hiottu myös 0-autokeikalla Oulujärven rallissa.

SM-kausi 2008 starttaa 26. tammikuuta Rovaniemen Arctic Lapland Rallilla.

SM-finaalista kahdeksas tila | 2007

Pattijoen Pekka Keski-Korsu keräsi jälleen SM-pisteitä kauden viimeisestä yleisen luokan rallin SM-osakilpailusta. Vauhti isossa N-ryhmässä riitti tällä kertaa kahdeksanteen tilaan. Mikkelin rallin kokonaiskilpailussakin Keski-Korsu ja kartanlukija Markku Tuohino sijoittuivat mukavasti sijalle 12. Mitsubishi toimi tällä kertaa ilman ongelmia, mutta muutama tiukka paikka päivään kuitenkin mahtui. – Kolmannella erikoiskokeella tulin yhteen hyppyyn pykälää liian suurella vaihteella. Mätkähdettiin melko rajusti alas ja pyöränkulmat menivät sekaisin. Vitospätkällä mentiin kahdella rattaalla pitkän matkan. Auto pomppasi jostain syystä sisäpenkasta ja oli kaatua. Onneksi tie oli sillä kohtaa leveä, naureskeli Keski-Korsu.

SM-sarjan yhteispisteissä Keski-korsu sijoittui kymmenenneksi. Kausi oli hänen ensimmäisensä kovatasoisessa ja tasaväkisessä SM-sarjan N-ryhmässä. – Olen ihan tyytyväinen tähän kauteen. Aina kun päästiin maaliin, niin sijoituttiin pisteille, Keski-Korsu tuumaili. Ensi vuonna hänet nähtäneen jälleen mukana SM-sarjan N-ryhmässä.

Voitto Oulun rallisprintistä | 2007

Oulun urheiluautoilijoiden järjestämään rallisprint-kilpailuun osallistui sunnuntaina 2.9. useita rallisprintin SM-sarjan kärkikuljettajia. Enimmäkseen rallikilpailuihin keskittyvä Pekka Keski-Korsu onnistui kuitenkin Mitsubishillään yllättämään Iinatissa rallisprint-lajin erikoismiehet. Pattijokinen epäonnistui vielä ensimmäisellä kierroksella ja oli taukotilanteessa toisella tilalla. – Auto melkein sammui starttiviivalle ja aikaa meni hukkaan, ennen kuin pääsin kunnolla liikkeelle, Keski-Korsu valaisi.

Toisella yrityksellä hän nousi virheettömällä ajolla selvästi kärkeen. – Lähdin liikkeelle sillä mielellä, että nyt aika paranee. Jätin nyt virheet tekemättä. Oikeastaan muut jäivät yllättävänkin paljon, Keski-Korsu kertoi.

Keski-Korsun taakse Iinatissa jäi muun muassa kokeneet rallisprint-kuljettajat Ari Könönen ja Hannu Mäki-Ikola. Edellispäivän Paltamon SM-osakilpailun voittaja Kuopion Matti Santti jätettiin nyt neljänneksi.

N-ryhmän viitoseksi Uudenkaupungin SM-rallissa | 2007

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin syyskuun alussa 1.9. Uudessakaupungissa. Kartanlukijana tällä kertaa toimi kokenut Markku Tuohino. Kisa sujui tiimiltä ongelmitta ja vauhtikin oli kohdallaan. Lopputilanteessa pohjois-suomalaiskaksikko sijoittui N-ryhmän viidenneksi ja kokonaiskilpailussakin sijalle 12. – Ralli sujui ilman ongelmia ja sijoitus oli ihan ok. Tälle viikonlopulle vaihdettiin rengasmerkkiä ja uusi rengas toimikin hyvin, kertoi nyt Kumho-rengasmerkillä ajanut Keski-Korsu.

Osallistuminen Kouvolan SM-ralliin peruttu | 2007

Korsuracingillä jäi heinäkuun alussa ajettu Kouvolan SM-sarjan väliin, kun auto ei ehditty saada kilpailukuntoon Keravan SM-rallin moottoririkon jäljiltä.

Keskeytys Keravan SM-rallissa | 2007

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin lauantaina 16.6. Keravalla. Pekka Keski-Korsun ja Jari Jaakolan matka päättyi jo aivan alkumatkasta. Kuusi kilometriä ensimmäisen erikoiskokeen lähdöstä Mitsubishi täytyi parkkeerata tien sivuun moottoririkon vuoksi. Seuraava SM-sarjan osakilpailu ajetaan 6.7. Kouvolassa, joten tiimillä on kova kiire korjata auto jälleen kilpailukuntoon.

Vaikea kisa Ruotsissa | 2007

Rallin SM-sarjaan osallistuva Pekka Keski-Korsu haki ennen kesäkauden alkua ajotuntumaa naapurimaasta Ruotsista. Pattijokinen osallistui kartanlukijansa Jari Jaakolan kanssa viime viikonloppuna kaksipäiväiseen South Swedish ralliin, joka oli Ruotsin rallin mestaruusosakilpailu sekä EM-osakilpailu. Kisassa ajettiin peräti 16 erikoiskoetta ja 133 EK-kilometriä.

Pitkä kilpailu sisälsi Keski-Korsun osalta paljon vaikeuksia. Jo kolmannella erikoiskokeella Mitsubishistä puhkesi rengas ja sijoitus putosi usealla pykälällä. Toiseen kilpailupäivään hän starttasi 10:ltä sijalta.

Lauantain kolmannella erikoiskokeella vaihdelaatikosta jumittui päälle viitosvaihde. Seuraava huolto venyi reilusti pitkäksi vaikeiden korjaustoimien vuoksi ja Keski-Korsun aikasakkojen myötä sijoitus putosi 20 huonommalle puolelle. Ennen kuin kilpailu oli ohitse, Mitsubishin toinen eturengas kolahti vielä rajusti kiveen. Vikuroivasti ohjautuvalla autolla ei ollut asiaa kärkiaikoihin. Lopulta Keski-Korsu ja Jaakola sijoittuivat yleiskilpailun 17:sta ja N-ryhmän 11:sta.

Kalenteriin lisätty kaksipäiväinen ralli Ruotsissa | 2007

Pekka Keski-Korsu hakee 25.-26.5. soratuntumaa Ruotsin puolelta kaksipäiväisestä South Swedish Rally:stä, joka Ruotsin rallin mestaruusosakilpailu sekä EM-osakilpailu. Kisassa ajetaan 133 EK-kilometriä

SM Peurunka-rallissa jälleen kärkikymmenikköön | 2007

Rallin SM-sarjan talvikauden päätöksessä Laukaan Peurunka-rallissa Pekka Keski-Korsun ja kartanlukija Jari Jaakolan kisa sujui ilman ongelmia. Kuuden erikoiskokeen kisassa he sijoittuivat lopulta ison N-ryhmän kymmenenneksi ja yleiskilpailussakin 12:sta. Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuussa.

SM-rallien lisäksi Pekka on hakenut ajotuntumaa ja tärkeitä treenikilometrejä Pohjois-Suomen rallien 0-autotehtävissä. Mitsubishi on nähty vauhdissa Iisalmessa, Kemissä, Oulussa ja vielä Rovaniemen Suopunki-rallissa.

Nilsiän SM-rallissa kärkikymmenikköön | 2007

Ralliautoilun SM-sarja jatkui lauantaina 17.2. Nilsiässä. TahkoSpa SM-rallissa ajettiin yhteensä seitsemän erikoiskoetta. Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Jari Jaakola sijoittuivat kauden kolmannessa SM-startissa ison N-ryhmän yhdeksänneksi. – Alkumatkasta etupyörien aurauskulmat olivat pielessä, auto meinasi puskea mutkissa. Kolmannen pätkän jälkeisessä huollossa asia saatiin kuntoon ja sen jälkeen ei ollut ongelmia. Kisa sujui ihan hyvin. Kun tuossa porukassa meinaa ehtiä N-ryhmän kärkikymmenikköön, niin silloin täytyy jo tulla lujaa, Pekka kertoi.

Seuraava rallin SM-sarjan osakilpailu on Laukaassa 10.3. Sitä ennen Pekka ajaa 0-autona 3.3. Iisalmen rallissa.

Arctic rallissa totuttelua uuteen autoon | 2007

Ralliautoilun yleisen luokan SM-sarja käynnistyi perjantaina 26.1. Rovaniemellä. Arctic Lapland rallin ensimmäisenä ajopäivänä ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta. Lauantaina kilpailijoilla oli edessä toiset kuusi erikoiskoetta ja lähes 120 erikoiskoekilometriä. SM-pisteitä jaettiin molempina kilpailupäivinä erikseen.

Pattijoen Pekka Keski-Korsu totutteli uuteen kilpa-autoon. Mitsubishi Lancer Evo9 valmistui viime tingassa, eikä hän päässyt juuri ollenkaan kokeilemaan sitä ennen rankkaa kisaviikonloppua. Perjantain kilpailussa hän sijoittui ison N-ryhmän 11. Lauantaina hän jatkoi kartanlukija Jari Jaakolan kanssa varmaa ajoa. Kahden päivän yhteistuloksissa hän sijoittui ison N-ryhmän 12:sta.

– Auto tuntuu hyvältä, mutta on melko erilainen ajaa verrattuna entiseen. Auto toimi kisassa hyvin, mutta oma ajo ei vielä suju tarpeeksi hyvin. Vaatii vielä paljon treenikilsoja, tuumaili Keski-Korsu.

Seuraava rallin SM-osakilpailu on 17.2. ajettava Nilsiän TahkoSpa SM-ralli.

Uusi kalusto rakenteilla | 2007

Korsuracingin talliin saapui alkutalvesta uusi Mitsubishi Lancer Evo 9, jonka purkaminen alkoi välittömästi. Auton korille tehdään tarvittavat vahvistukset, jonka jälkeen alkaa auton kasaaminen kilpailukykyiseksi N-ryhmän kilpa-autoksi. Mikäli rakentaminen sujuu ilman viivästyksiä, voidaan uusi N-ryhmäläinen Evo 9 nähdä tositoimissa tammikuisessa SM-sarjan 2007 avauksessa Arctic Lapland rallissa.

Uuden kilpurin rakennuskuvia päivitetään kuva-sivulle.

Keskeytys SM-finaalissa | 2006

Rallivuoden 2006 suomenmestaruudet ratkottiin syys-lokakuun vaihteessa Hyvinkään ympäristössä ajetussa SM Finnso-rallissa. Pattijoen Pekka Keski-Korsun matka kaksipäiväisessä rallissa päättyi ensimmäisen päivän viidennen erikoiskokeen jälkeen tekniikkaongelmien vuoksi.

Keski-Korsun ja kartanlukija Kari Kajulan vaikeudet Hyvinkään rallissa johtuivat Mitsubishin turbon rikkoontumisesta. – Neljännellä pätkällä auto alkoi käymään kolmella pytyllä. Seuraava pätkä ajettiin vielä läpi, mutta huippunopeus oli noin satasen pinnassa, kertoi pettynyt Keski-Korsu.

Keski-Korsun parhaimmat sijoitukset tulivat talven osakilpailuista. Varovaisin odotuksin ensimmäiseen SM-kauteensa startannut 22-vuotias nuorukainen hämmästyi Rovaniemen SM-rallin jälkeen löytäessään itsensä peräti ison A-ryhmän kakkostilalta. Myös muista talven ralleista kertyi mukavasti pisteitä. Kesän kilpailuissa Keski-Korsu joutui kuitenkin keskeyttämään peräti kolme kertaa. Epävirallisen laskennan mukaan Keski-Korsu sijoittui rallin SM-sarjan A-ryhmän loppupisteissä kuudenneksi.

Uudenkaupungin SM-rallista luokan kuudes sija | 2006

Kauden toiseksi viimeinen rallin SM-sarjan osakilpailu ajettiin lauantaina 9.9. Uudessakaupungissa. Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Asko Sairanen sijoittuivat kahdeksan erikoiskokeen kisassa ison A-ryhmän kuudensiksi. Yleiskilpailussa he ajoivat sijalle 6. – Kisa sujui ihan mukavasti. Saattoipa olla kesän paras kisa ajollisesti. Autossa on vielä sama jarruvika kuin edellisessäkin SM-osakilpailussa. Välillä autossa tuntuu olevan liikaakin jarruja ja välillä liian vähän. Vielä ei ole selvää vikaa löydetty, kertoi Keski-Korsu.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Hyvinkäällä.

Pohjoisen Rallin Eurosarjan Mestaruus ! | 2006

Pekka Keski-Korsun mainio vire Pohjoisessa Rallin Eurosarjassa jatkui lauantaina 2.9. ajetussa päätösosakilpailussa Mäkiajo Kives-Mutkissa. Keski-Korsu sijoittui Paltamossa toiseksi.

Pattijokinen oli päiväänsä erittäin tyytyväinen. Hän paransi Mitsubishillään toisella yrityksellä roimasti aikaansa, mutta jäi niukasti toiseksi. Voiton nappasi 38 sadasosan erolla kokenut jäärata- ja rallisprint-kuljettaja Kuopion Matti Santti. Keski-Korsu oli kuitenkin nopein Rallin Eurosarjaan osallistuvista kuljettajista, joten hän saalisti jälleen täydet sarjapisteet. Mitsubishi-kuljettaja hallitsi palkintosarjan osakilpailuja vakuuttavasti, sillä ainoastaan yhdessä rallissa häntä ei päästetty ykköspallille.

Venetsialaisrallissa kolmanneksi | 2006

Pekka Keski-Korsu oli hyvässä vauhdissa Kokkolassa lauantaina 26.8. ajetussa Venetsialaisrallissa. Pattijokinen ajoi Mitsubishillään tasaisen kovia aikoja ja sijoittui kuuden erikoiskokeen mittaisessa Pohjoisen rallin eurosarjan osakilpailussa lopulta kolmanneksi kahden paikallisen kuljettajan jälkeen. Keski-Korsu oli sarjapisteitä keräävistä kuljettajista nopein.

Keskeytys SM O.K. Auto-rallissa | 2006

Pekka Keski-Korsun matka rallin SM-sarjan osakilpailussa Kuusankosken ympäristössä päättyi keskeytykseen. Jo ensimmäisellä EK:lla matkaa hidasti Mitsubishin jarrupääsylinterin vika, joka aiheutti jarrujen laahamista. Huollossa vika kuitenkin saatiin korjattua ja loppuunkuluneet jarrupalat vaihdettua. Päivä päättyi kuitenkin ennen aikojaan kolmannelle erikoiskokeelle. – Auto perä valui jostain syystä mutkassa ojaan ja takakulma kolahti kallioleikkaukseen. Takatukivarsi repesi kokonaan irti. Jarrupääsylinterissä saattoi olla vielä jotain vikaa, joka helpotti lipeämistä, kertoi Keski-Korsu.

Taisteluvoitto Merihelmi Rallista | 2006

Pekka Keski-Korsu oli jälleen mainiolla ajopäällä lauantaina 17.6. järjestetyssä Kuivaniemen Merihelmi Rallissa. Yleisen luokan voitto tuli lopulta viiden sekunnin erolla, mutta suosiolla eivät kilpakumppanit voittoa pattijokiselle tarjonneet.

Pekka Keski-Korsu piti kilpailun puolessa välissä hallussaan kolmostilaa. Kolmannella erikoiskokeella kilpailua johtanut Simon Markku Nikupeteri sortui ulosajoon. Keski-Korsu ajoi myös riskillä, mutta ei tehnyt virheitä. Hän nousi yleiskilpailun kärkitilalle seitsemän sekunnin erolla. Viimeisen erikoiskokeen Raahen Urheiluautoilijoiden kuljettaja ajoi Mitsubishillään varmistellen ja otti Pohjoisen Rallin Eurosarjan neljännen osakilpailun voiton. – Arvasinkin, että ensimmäisellä pätkällä tulee takkiin, mutta onneksi kolmas meni niin hyvin. Tuon lujempaa en olisi voinut kolmosella ajaa, kertoi voittaja. Markku Viitanen jäi kotikilpailussaan omalla Mitsubishillään lopulta voittajasta viisi sekuntia. Haaparantalainen Toyota Corolla WRC-kuljettaja Juha Talvitie hävisi Viitaselle ainoastaan vajaa kaksi sekuntia.

Keskeytys Valkeakosken SM-rallissa | 2006

Pekka Keski-Korsun matka rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa lauantaina 10. kesäkuuta päättyi kolmannelle erikoiskokeelle. Valkeakosken ympäristössä ajetussa kilpailussa keskeytyksen aiheutti Mitsubishille harvinainen vika, kardaanin katkeaminen. Keskeytyksen myötä Keski-Korsu tippui SM-sarjan A-ryhmän pistetilanteessa yhden sijan kuudenneksi. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan ensi kuussa Kouvolassa.

Keski-Korsun tiimi pyrkii korjaaman auton ajokuntoon jo ensi lauantaiksi, kun Rallin Pohjoisen Eurosarjan pisteistä kilpaillaan Kemin Urheiluautoilijoiden järjestämän Merihelmi-rallin merkeissä. Ennen Eurosarjan kesäkauden kolmea osakilpailua pattijokinen pitää hallussaan yleisen sarjan kärkitilaa.

Viidenneksi talvikauden päätöksessä | 2006

Talvikauden viimeinen ralli ajettiin lauantaina 25.3. Rovaniemellä. Edellisviikon kuumeilusta johtuen Pekka Keski-Korsun ajofiilis ei ollut Suopunkirallissa aivan parhaimmillaan. Viimeiselle erikoiskokeelle hän kuitenkin taiteili Mitsubishin ohjaimissa pohja-ajan. Keski-Korsu sijoittui neljän erikoiskokeen rallissa lopulta yleiskilpailun viidenneksi tasa-ajalla Toyota Corolla WRC:tä ohjastavan Juha Talvitien kanssa. Voittoon ajoi Simon Markku Nikupeteri.

Toiseksi Vanttauskosken ST1-rallissa | 2006

Pattijokelainen Pekka Keski-Korsu ajoi varmalla ajolla toiseksi Rovaniemen maalaiskunnassa Vanttauskoskella viime lauantaina ajetussa toisessa ST1-rallissa. Keski-Korsu aloitti viiden erikoiskokeen rallin neljännellä tilalla, mutta onnistui päivän mittaan nousemaan ohi Toyota Corolla WRC:llä ajavasta Juha Talvitiestä sekä Mitsubishi-kuljettaja Jani Ylipahkalasta. Rallin voittajalle Simon Markku Nikupeterille hän jäi yhteensä 26 sekuntia. Keski-Korsu päättää talvikauden ensi lauantaina ajettavassa Rovaniemen Suopunki-rallissa, joka Pohjoisen rallisarjan kauden kolmas osakilpailu.

Seitsemänneksi SM-Peurunka rallissa | 2006

Pekka Keski-Korsu jatkoi urakointiaan rallin SM-sarjassa. Mitsubishin turbon paineet olivat hukassa alkumatkasta, mutta huollon jälkeen vauhti parani. Hän sijoittui Laukaan talvikauden päätösosakilpailussa ison A-ryhmän seitsemänneksi. Kesäkauteen hän starttaa SM-pistetaulukon viidenneltä tilalta.

Voitot Äänekosken ja RaaUa:n rallisprinteistä | 2006

Lauantaina 25.2. ajetussa Äänekosken Hautra-rallisprintissä Raahen Urheiluautoilijoiden Mitsubishi-kuljettajat olivat hurjassa vauhdissa. Pekka Keski-Korsu otti yleiskilpailuvoitollaan muutaman mieluisan päänahan päihittämällä seurakaverinsa Antti Niemen 19 sadasosan erolla ja kokeneen Ari Könösen reilulla sekunnilla. Kuski ei itse pitänyt suoritustaan täydellisenä, mutta se riitti silti tällä kertaa ykköstilaan.

Sama tahti jatkui seuraavana päivänä RaaUa:n seurojen välisessä rallisprintissä. Pekka oli jälleen nopein.

Viidenneksi Mikkelin SM-rallissa | 2006

Pekka Keski-Korsu onnistui rallin SM-sarjassa jälleen mainiosti. Jarruongelmista huolimatta hän sijoittui lauantaina 18.2. Mikkelin seudun haastavilla teillä A-ryhmän viidenneksi ja saalisti näin mukavasti SM-pisteitä. Yleiskilpailussa Keski-Korsun sijoitus oli 17. Kolmen osakilpailun jälkeen Keski-Korsu on A-ryhmän SM-pistetilanteessa neljäntenä. Talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan 11.3. Laukaassa.

Keski-Korsu voittoon Sonkajärven rallissa | 2006

Raahen urheiluautoilijoiden Pekka Keski-Korsu saavutti viime lauantaina ensimmäisen rallin yleiskilpailuvoittonsa yleisessä sarjassa. Sonkajärvellä ajettu kuuden erikoiskokeen IV Platinaralli ratkesi käytännössä vasta viimeisellä erikoiskokeella. Tiukimman vastuksen antoi Oulun UA:n Petri Tiikkala, joka jäi voittajasta lopulta 15 sekuntia. Keski-Korsu nousi voitollaan myös Pohjoisen Rallin Eurosarjan kärkeen maksimipistein.

Voitto oli kadota ensimmäiselle pätkälle, kun lumipenkka kutsui pattijokelaista. – Päästiin onneksi pakittamalla pois ja jatkamaan matkaa. Tärvääntyihän siinä aikaa, muutoin ralli sujui hyvin ja reitit olivat hienoja. Ainoastaan ykköspätkä meni osan matkaa turhan pienillä peltoteillä, totesi Mitsubishi-kuski maalissa. Seuraavaksi Keski-Korsu suuntaa matkansa Mikkelin SM-ralliin ensi viikonloppuna.

Upea startti rallin SM-sarjaan! | 2006

Pattijoen Pekka Keski-Korsu ajoi Mitsubishillään erittäin onnistuneet kilpailun viime viikonlopun rallin SM-avauksessa Rovaniemellä. Kaksipäiväisessä rankassa koitoksessa Keski-Korsu aloitti varovasti, mutta vähitellen nousi vauhti ja samalla myös sijoitus.

Ensimmäisen kilpailupäivän kolmannella erikoiskokeella ongelmia hieman tuottivat autosta irtoilevat osat. – Yhdessä isossa hypyssä lisävaloteline ja puskuri alkoivat repsottamaan. Näyttää, että pisteille päästään, siihen olen kyllä tosi tyytyväinen, kertoi ensimmäistä vuottaan SM-sarjassa ajava nuorukainen.

Myös lauantain kisassa Keski-Korsu pystyi Mitsubishillään nostamaan reilusti sijoitustaan. Tasainen ja varma suoritus nosti hänet kahden päivän kokonaiskilpailussa 15:sta parhaan joukkoon ja A-ryhmässä peräti neljänneksi. – Ei ollut mitään ongelmia. Tänään aloitettiin turhankin varovasti. Hyvä tulos näin ensikertalaiselle, naureskeli tyytyväinen Keski-Korsu.

Kun Arctic Lapland rallin molemmilta päiviltä jaettiin erikseen SM-pisteitä on Keski-Korsu A-ryhmän pistetaulukossa kahden osakilpailun jälkeen upeasti toisena. Edellä on ainoastaan rallikonkari Ford Focus WRC-kuljettaja Jarmo Mikkonen.

Oulujärven Rallissa kolmanneksi | 2006

Viimeksi 15 vuotta sitten ajettu Oulujärven Ralli heräsi tänä vuonna henkiin Kajaanin Urheiluautoilijoiden ja yhteistyöseurojen järjestämänä. Kilpailijoilla oli selvitettävänä viisi erikoiskoetta, joista muodostui 57 erikoiskoekilometriä. Yleisessä sarjassa kärkitaisteluissa viihtyi myös Pekka Keski-Korsu.

Pekka Keski-Korsu aloitti kisan hieman turhankin varovasti, mutta kiristi iltaa kohden Mitsubishillään roimasti vauhtiaan. Parhaimmillaan hän taiteili kolmannella erikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan. Varma suoritus oikeutti lopulta yleiskilpailun kolmanteen tilaan. Omassa luokassaan hän sijoittui toiseksi.

Seuraavaksi Pekalla on edessä rankka kahden päivän kilpailun Pohjoisessa Suomessa. Rallin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu Arctic Lapland Rally ajetaan 27.-18.1.2006 Rovaniemen ympäristössä. Kartanlukijana Arctic Rallyssä toimii kokenut Asko Sairanen.

Iisalmen rallisprintissä kuudenneksi | 2005

Vuoden viimeinen kisa ajettiin Tapaninpäivänä Iisalmessa. Rallisprint-kisan ensimmäisellä kierroksella Pekka Keski-Korsu ehti kolmanneksi. Toisella kierroksella Mitsubishi lipsahti lievästi hankeen, eikä aika parantunut. Muutaman kilpakumppani onnistui nousemaan ohitse. Lopulta hän sijoittui yleiskilpailun kuudenneksi.

Keskeytys Isosyöterallissa | 2005

Vuoden 2005 viimeisessä rallissa Pudasjärven Isosyöterallissa Pekka Keski-Korsun ja kartanlukijan Jukka Nybergin matka päättyi tekniikkaongelmiin. Ensimmäisellä erikoiskokeella ajotuntuma oli vielä hukassa, mutta toisella Keski-Korsu ehti Mitsubishillään yleiskilpailun viidenneksi ainoastaan viisi sekuntia pohja-ajasta. Kolmannella erikoiskokeella kisa keskeytyi voimansiirtovikaan.

Pekka Keski-Korsu voitti rallisprintin aluemestaruuden | 2005

Pekka Keski-Korsu voitti kaudella 2005 rallisprintin aluemestaruuden. Raahelainen saalisti tasaisen varmasti pisteitä kahdeksan osakilpailun sarjassa ja päihitti lopulta Paltamon Jorma Telkisen viidellä pisteellä. Kuhmon Jussi Kokkonen jäi taakse jo 10 pisteen erolla. Osakilpailuvoittoon Keski-Korsu pystyi Kajaanin rallisprintissä heinäkuussa.

Korsuracing kotisivut avattiin | 2005

Pekka Keski-Korsun Korsuracing:ille avattiin kotisivu www.korsuracing.com maanantaina 31.10.2005. Sivuilla tullaan seuraamaan raahelaisen tiimin menestymistä ralleissa ja rallisprinteissä.