Keski-Korsu jatkoi palkintopalliputkeaan Turun SM-rallissa


Rallin suomenmestaruussarja jatkui 24.-25.5. Turun seudulla ajetulla SM Länsirannikon Rallilla. SM5-luokassa Ford Fiesta S2000:lla kilpaileva Raahen Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Antti Haapala onnistuivat jatkamaan palkintopalliputkeaan kaksipäiväisen kisan päätteeksi.

Perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella käynnistynyt ralli alkoi Printsport Racing -tiimissä ajavalle Keski-Korsulle vahvasti. Pohja-aika syntyi molemmille pääasiassa asfaltilla ajetuille erikoiskokeílle ja yötauolle siirryttiin 5,8 sekunnin johtoasemassa ennen Kim Niemeä.

-Asfaltit olivat kivoja ja tiesin että siellä pystyy iskemään, kun tuli aikoinaan ajettua paljonkin asfalttisprinttejä. Pikkaisen jäi ykkönen ketuttamaan, kun jouduttiin ajamaan hirveässä pölyssä ja Arttu (Lähdeniemi) puolestaan sai kahden minuutin välin minuun, Keski-Korsu kertoi.

Lauantaina siirryttiin soralle ja luvassa oli vielä kuusi erikoiskoetta. Heti aamun ensimmäinen erikoiskoe jouduttiin kuitenkin keskeyttämään edellä ajaneen Egon Kaurin luisuttua ojaan ja siitä aiheutuneen tulipalon vuoksi.

Seuraavalla erikoiskokeella kävi sitten selväksi, että seudun vauhdikkaat tiet eivät samalla tavalla sopineet Korsun 160 kilometriä tunnissa kulkevalle Ford Fiestalle, kuin pahimpien kilpakumppanien 200 kilometriä tunnissa kulkeville Mitsubisheille. Lähdeniemi kuittasi kärkipaikan ajamalla neljännen erikoiskokeen 10 sekuntia Keski-Korsua nopeammin.

-Tietysti soratestien jääminen lyhyeksi vähän tässä aiheuttaa toimenpiteitä. Pientä viilausta vaatii, että pääsee vauhtiin, Keski-Korsu harmitteli.

Huollon jälkeisellä erikoiskokeella Lähdeniemi repäisi eron 10 sekuntiin ja ratkaisun makua alkoi olla ilmassa. Keski-Korsu teki seuraavalla mitä pystyi, mutta Lähdeniemi ajoi pohjat myös kuudennelle 0,6 sekunnin erolla.

-Odotettiin näiden olevan vähän hitaampia, mutta kyllä monta kilometriä sai mennä pedaali pohjassa. Tuntui että hyvin meni mutta ei tässä selittelyt auta, Keski-Korsu kertoi ennen viimeistä kahden erikoiskokeen lenkkiä.

Kun seitsemäs erikoiskoe jouduttiin perumaan maastopalon vuoksi, loppuivat kilometrit eron kirimiseksi kesken. Viimeisellä pätkällä Lähdeniemi ajoi vielä 2,2 sekuntia kovempaa ja maalissa marginaali oli lopulta 12,5 sekuntia Lähdeniemen eduksi.

Keski-Korsu jatkoi kuitenkin heti kauden avausosakilpailussa alkanutta palkintopalliputkeaan ottamalla kahden voiton ja yhden kolmannen sijan jatkoksi kakkossijan. Sarjan kärkipaikka on hallussa 11 pisteen erolla Lähdeniemeen ennen kauden viidettä osakilpailua.

Ralli SM -sarja jatkuu 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen ympäristössä ajettavalla SM Pohjanmaa Rallilla.

SM5-luokan tuloksia: SM Länsirannikon Ralli

  1. Arttu Lähdeniemi Mitsubishi Lancer Evolution X 1:54:35,3
  2. Pekka Keski-Korsu Ford Fiesta S2000 +3:06,5
  3. Rasmus Tuominen Mitsubishi Lancer E9 + 36,8
  4. Miikka Vuokila Mitsubishi Lancer Evolution IX + 1:06,7

SM5-luokan pisteet: 4/7 osakilpailua

  1. Pekka Keski-Korsu 88p
  2. Arttu Lähdeniemi 77p
  3. Miikka Vuokila 55p
  4. Rasmus Tuominen 48p
  5. Arto Juolahti 23p

Kuva: Taneli Niinimäki