Kauden toinen voitto talvikauden päätöksessä Tuurissa


Rallin suomenmestaruussarjan SM5-luokassa kilpaileva Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Antti Haapala päättivät talvikauden Tuurissa luokkavoittoon. Raahelainen kuittasi kauden toisen voittonsa reilulla marginaalilla.

SM-kauden kolmas osakilpailu käynnistyi Keski-Korsun osalta perjantai-iltana vauhdikkaasti. Ford Fiesta S2000 kulki molemmat erikoiskokeet pohja-aikaan ja ero toisena yötauolle saapuneeseen Miikka Vuokilaan oli jo reilu 20 sekuntia.

– Oli aivan karmea pito etenkin ekalla pätkällä. Sanoinkin Antille, että vähän hävetti kun otin välillä niin paljon pois kaasulta. Toinen kulki sitten jo paremmin, Keski-Korsu kommentoi illan päätteeksi.

Lauantaina luvassa oli vielä viisi etelä-pohjanmaalaista erikoiskoetta. Aamun kaksi ensimmäistä sujuivat edellisen illan tahtiin ja johtomarginaali oli kasvanut jo 51 sekuntiin kaksikon saapuessa kisan huoltotauolle.

– Ei tällä autolla voi oikein hiljaakaan ajaa, vaan pakko koittaa tulla. Se vaatii aggressiivista ajotyyliä ja sen takia mentiinkin kymmenisen metriä kahdella renkaalla, Keski-Korsu naureskeli.

Iltapäivän kaksi seuraavaa sujuivat vielä luokan ykkösvauhtia. Viimeiselle erikoiskokeelle Keski-Korsu rauhoitti tilanteen ja ajoi varmistellen pelit ehjänä maaliin yli 1,5 minuutin erolla Vuokilaan.

– Pakkohan se on tyytyväinen olla, vähempää ei lähdetty hakemaan. Viimeinen tultiin kyllä niin varovasti, etten pitkään aikaan ole niin varovasti ajanut, Keski-Korsu kertoi tyytyväisenä.

Voiton myötä Keski-Korsu siirtyi SM5-luokan kärkipaikalle 18 pisteen erolla Arttu Lähdeniemeen.

Ralli SM -kausi jatkuu reilun parin kuukauden mittaisen kevättauon jälkeen Turun seudulla ajettavalla Länsirannikon Rallilla.

SM5-luokan tuloksia: SM Tuuri Ralli

  1. Pekka Keski-Korsu Ford Fiesta S2000 52:31,6
  2. Miikka Vuokila Mitsubishi Lancer Evo IX +1:32,8
  3. Arto Juolahti Mitsubishi Lancer Evolution X +1:41,5
  4. Rasmus Tuominen Mitsubishi Lancer E9 +2:53,8
  5. Kim Niemi Mitsubishi Lancer E5 + 4:32,2

SM5-luokan pisteet: 3/7 osakilpailua

  1. Pekka Keski-Korsu 70p
  2. Arttu Lähdeniemi 52p
  3. Miikka Vuokila 43p
  4. Rasmus Tuominen 33p
  5. Arto Juolahti 23p