Kuudes tila Jalasjärven SM-osakilpailussa


Rallicrossin SM-sarjan neljäs ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 18.8. Jalasjärven uudella Murtoharjun moottoriradalla, joten rata oli monelle kuskille täysin uusi tuttavuus. Lähes koko päivän jatkunut vesisade aiheutti lisähaasteita kilpailijoille. Korsuracingin Pekka Keski-Korsu oli päivän mittaan hyvin vauhdissa.

Edellinen osakilpailu jäi Pekan osalta väliin, kun Honkajoella kolarissa kovia kokenut Ford Fiesta oli vielä työnalla. Pitkän ajotauon jälkeen vauhti oli kuitenkin kohdallaan ja alkuerissä Pekka olikin neljänneksi nopein. Semifinaalissa hän onnistui hyvin taktiikassaan käymällä pakollisen lisälenkin heti ensimmäisellä kierroksella. Viime vuoden mestarin Jere Kalliokosken kaartaessa viimeisellä kierroksella omalle lisälenkilleen raahelainen rutisti kärkipaikalle. Pekka saalisti näin finaalin eturivipaikan.
Finaalissa Pekan lähtö hieman epäonnistui ja hän jäi ulos voittotaistelusta. Loppumatkasta Keski-Korsun autosta puhkesi eturengas ja auto valui vielä yhdessä mutkassa leveäksi. Pekka ajoi ruutulipulle kuudentena. – Semifinaali oli päivän paras lähtö minulle. Finaalissa lähtö epäonnistui ja päätin ajaa heti lisälenkin. En kuitenkaan sen jälkeen päässyt ajamaan puhtaita nopeita kierroksia. Lopussa vielä rengasrikko hidasti vauhtia. Hyvä kisa kuitenkin siihen nähden kuinka vähän olen tällä autolla vielä kisannut, Pekka mietti.

Yhden osakilpailun vähemmän ajaneena Pekan sarjasijoitus on seitsemäs ennen 23.9. Kouvolassa ajettavaa finaalia.