Makea palkintopallisijoitus Jyväskylästä


Rallin suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Jyväskylän legendaarisilla erikoiskokeilla. SM5-luokassa Ford Fiesta S2000-autolla kilpaileva Raahen UA:n Pekka Keski-Korsu kartanlukijanaan Markus Silfvast (Kokkolan UA) ajoivat upeasti luokan toiseksi ja ottivat samalla ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa kuluvalla kaudella.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana Killerin raviradalla ajetulla yleisöpyörityksellä, jonne kaksikko kellotti luokan kärkiajan 0,1 sekunnin erolla pistekärjessä olevaan Ville Hautamäkeen. Raahelainen oli itsekin ihmeissään erikoiskokeen maalihaastatteluun saapuessaan.

 • Oho, no sattuuhan sitä, Keski-Korsu naureskeli perjantain päätteeksi.

Lauantain reitti käsitti sitten Suomen MM-rallistakin tuttuja vauhdikkaita osuuksia. Aamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, Kelloperä ja Palsankylä sujuivat kaksikolta luokan 6. ja 3. nopeiten ja sijoitus oli ensimmäiseen huoltoon saapuessa neljäs.

Luokan kärkeen oli siirtynyt Jarkko Nikara, joka ajoi aivan omilla sekuntiluvuillaan. Hautamäki peesasi yhtä selvänä kakkosena. Keski-Korsun edellä kolmospaikkaa piti reilun kolmen sekunnin turvin nimissään Konsta Saarinen.

 • Oli oikeastaan jo tiedossakin, että nämä kaksi ensimmäistä pätkää ovat meille huonoja, mutta kiristetään vauhtia loppupätkille, Keski-Korsu jutteli.

Taistelu kolmannesta sijasta tiivistyi, kun siirryttiin toiselle kahden erikoiskokeen lenkille. Vuorossa olivat Ilomäen ja Kuohun erikoiskokeet, joihin raahelainen kellotti molempiin kolmanneksi nopeimmat noteeraukset. Saarinen onnistui tästäkin huolimatta pitämään Keski-Korsun vielä takanaan, mutta ero oli kaventunut enää 0,6 sekuntiin ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

 • Kyllähän se lenkki meni ihan hyvin. On tämä auto vaan niin hieno laite ajaa, ettei tuollainen Skodakaan ole yhtikäs mitään. Pelit vinoon ja antaa laulaa rajoitinta vasten, Keski-Korsu fiilisteli.

Päätöslenkin avauksella Saarinen vuorostaan onnistui kasvattamaan eron 4,2 sekuntiin. Viimeisellä erikoiskokeella Keski-Korsu maksoi takaisin ja piiskasi Fiestan sellaiseen lentoon, että Saarinen ei mahtanut mitään, kun kellot pysähtyivät peräti 5,4 sekuntia Saarista nopeampaan aikaan. Eroa kaksikon välille jäi siis lopulta vaivaiset 1,2 sekuntia Keski-Korsun eduksi.

 • Ison tien osuudella oli yrkkä kohdallaan ja täydestä kyydistä siinä spinnattiinkin sisäpenkkaan, onneksi nousi takaisin tielle. Ihan mahtava fiilis ja pakko sanoa, että tämän rallin reitti oli hienoin missä olen koskaan ajanut, Keski-Korsu tunnelmoi rallin lopuksi.

Luokan tulosliuska meni vielä kilpailun maalin jälkeen uusiksi, sillä ykköseksi ajanut Nikara hylättiin rallin loppukatsastuksessa. Voiton peri näin siis Hautamäki, Keski-Korsu ja Saarinen nousivat sijoille 2. ja 3. Luokan pisteissä Keski-Korsu nousi Hautamäen ja Saarisen perään kolmannelle sijalle.

Rallin SM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen 19.-20. toukokuuta Seinäjoella ajettavalla SM Pohjanmaa Rallilla.

SM5-luokan tuloksia: SM Jyväskylän Talviralli

 1. Ville Hautamäki 49:22,5
 2. Pekka Keski-Korsu + 1:09,1
 3. Konsta Saarinen + 1:10,3
 4. Miikka Vuokila + 1:54,3

SM5-luokan pisteet: 3/7 osakilpailua

 1. Ville Hautamäki 84p
 2. Konsta Saarinen 58p
 3. Pekka Keski-Korsu 31p
 4. Arttu Lähdeniemi 30p

Kuva: Hannu Rainamo