Peppi Keski-Korsulle crosskartin talvisarjan SM-pronssia


Kolme osakilpailua käsittänyt Crosskart Winter SM -talvisarja ajettiin päätökseen Oulun OuluZonen rallisprint-radalla helmikuun lopussa. Kisapäivän päätteeksi Peppi Keski-Korsu pääsi juhlimaan kilpauransa ensimmäistä SM-mitalia, joka ratkesi vasta Oulun kilpailun ja samalla koko sarjan viimeisellä kierroksella.

Crosskartin talvisarja ajettiin rallisprint-tyylisesti eli yksi auto kerrallaan ja kaksi ajosuoritusta jokaisessa osakilpailussa. Kuljettajien paremmuus ratkaistiin molempien kierrosten aikojen perusteella, joten hullutteluun ei ollut varaan. Molemmilta kierroksilta oli tärkeää saada hyvä aika.

Peppi urakoi sarjan läpi kahdessa luokassa 85-kuutoisella autolla. Oulun finaalissa omassa 85cc-luokassa raahelainen ehti ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi ja vankisti otettaan pronssista. Toisella kierroksella ei kuitenkaan ollut varaa epäonnistua. Hän ajoi varmasti viidenneksi ja se varmisti talvisarjan SM-pronssin, kilpa-uran ensimmäisen SM-mitalin. – Ensimmäisellä kierroksella tuli vähän virheitä, mutta muuten ajo sujui hyvin. Auto pysyi radalla ja toimi hyvin. Mitali olikin tavoitteena, niin mukavaa, että se tuli, Peppi kertoi toisen kierroksen jälkeen.

125cc-luokassa Peppi on antanut alitehoisella autolla kilpakumppaneille hieman etumatkaa. – 85-luokassa auto saa kulkea enintään 80 km/h ja 125cc-luokassa autot kulkee toista sataa. Mutkikkaalla radalla eroa ei tule kovinkaan paljon. Hyvästi tulee kuitenkin treeniä, kun ajaa tässäkin luokassa, tiimin mekaanikkona toimiva isä Pekka Keski-Korsu kertoo.

Oulussa Peppi ajoi isompien autojen joukossa molemmilla kierroksilla kärkinelikkoon. Tämä riitti nostamaan hänet tämän luokan cup-pisteissä neljänneltä sijalta myöskin kolmanneksi. Kauden mittaa osallistujamäärät tässä luokassa olivat sen verran pieniä, että luokka ei saanut SM-arvoa. Crosskart Winter SM-sarjan muut osakilpailut ajettiin Pieksämäellä ja Alahärmässä.

Pistetilanne sarjasivulta