Pikakomennuksella Vanttaukselle Skodan rattiin


Talvirallit päättäneessä Snow Rally Rings-rallissa oli mukana harvalukuinen, mutta varsin mielenkiintoinen osallistujakaarti ympäri Suomen. Korsuracingin Pekka Keski-Korsu lähti kisaan mukaan ”pikahälytyksellä” ja pystyi taistelemaan Skoda Fabia R5:n ohjaimissa kärkitiloista.

Kisassa oli mukana peräti 24 nuotista ajanutta nelivetoautokuntaa. Pekalla oli vierähtänyt yli vuosi edellisestä rallikisasta ja ensimmäinen erikoiskoe meni vielä tuntumaa hakiessa. Tappiota pohja-aikaan tuli reilu 15 sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella hän ehti jo aivan kärjen tuntumaan. Tappiota SM-sarjaan osallistuvaan Keminmaan Anssi Rytköseen tuli ainoastaan 0,2 sekuntia. Kolmannella erikoiskokeella Pekka nousi toisen Skoda-kuljettajan Jari Rajalan edelle toiseksi. Viimeisenä ajetulle päivän pisimmälle erikoiskokeelle Pekka kaahasi pohja-ajan, mutta kärjen osalta järjestys pysyi ennallaan. Keski-Korsu ja kartanlukijana toiminut Antti Haapala jäivät voittajasta Rytkösestä ainoastaan 20,5 sekuntia.

– Keskiviikkona sain Printsportin Eero Räikköseltä puhelun, että olisi Vanttaukselle auto vapaana, kun itävaltalaiskuski oli sairastunut. Sain 15 minuuttia aikaa miettiä asiaa. Onneksi oli tuttu mies kartturina, kun molempia kuskejahan ei saa vaihtaa. Onhan siitä jo 13 kuukautta kun viimeksi olen rallia ajanut, niin ykköspätkä meni vielä totutellessa. Sillähän sitä tulikin eroa Rytköseen, mutta muuten pysyttiin hyvin vauhdissa mukana. Päätöspätkällä saatiin edellä ajanut kiinni, niin siinä meni vähän aikaa, Pekka kertoi.

Kuvat: Jari Louko