Pisteille Arctic Rally Finlandin WRC3-luokassa


Pekka Keski-Korsu, 37, kartanlukijansa Markus Silfvast, 44, kanssa, ovat sijoittuneet rallin maailmanmestaruussarjan toisessa osakilpailussa WRC Arctic Rally Finlandissa WRC3-luokassa seitsemänneksi. Ennen kilpailua Keski-Korsu asetti tavoitteekseen pistesijoituksen.

– Meni yli odotusten sijoitusten puolesta. Ennen kilpailua tavoiteltiin pistesijoitusta, siinä 8-10 kohdalle lopputuloksissa tähdättiin.

Keski-Korsun, MM-rallidebyytti alkoi perjantaina Sarriojärvi 1:n kolmanneksitoista nopeimmalla ajalla. Perjantai-iltana toiseen kertaan ajetulla Sarriojärvi 2:lla Keski-Korsu oli kahdestoista. Yhteensä noin 50 testikilometriä ajanut Keski-Korsu totutteli vielä R5-luokan Skoda Fabiaan perjantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

–  Eilisen toisella erikoiskokeella alkoi ajossa näkymään positiviisia asioita ja parannettiin kilometri kilometriltä. R5-luokan auto sopii hyvin käteen, pitäisi vähän säätää vielä mutta tässä on todellinen kilpa-autofiilis.

Lauantain ensimmäisellä lenkillä ajaminen maistui Keski-Korsulle. Erikoiskokeilla 3 ja 4 sijoitus oli yhdestoista ja aamulenkin viimeinen erikoiskoe 5 – Siikakämä taittui neljänneksitoista nopeimmalla ajalla. Kokonaistilanteessa Keski-Korsu oli noussut WRC3-luokassa yhdeksänneksi.

– Ajettiin puhtaasti läpi. Oli hieno pätkä laskea, kun ei ollut spooreja. Jos olisin tämän tiennyt, niin olisi voinut tulla rohkeamminkin, Keski-Korsu kommentoi erikoiskokeen 5 maalissa.

Lauantain toisella lenkillä Keski-Korsu jatkoi tasaisen varmaa ajoa. Sijoitus WRC3-luokassa nousi seitsemänneksi ennen sunnuntain kahta viimeistä erikoiskoetta.

– Ajettiin puhtaasti läpi ja varman päälle eikä ollut mitään tilanteita. Siikakämä oli vieras meille muiden ollessa jollain lailla tuttuja entuudestaan.

Sunnuntain kahdella viimeisellä erikoiskokeella Keski-Korsu kävi tiukkaa sekuntikamppailua seitsemännestä sijasta ajaen erikoiskoe 9 – Aittajärvi 1:lle neljänneksitoista nopeimman ja erikoiskoe 10 – Aittajärvi 2:lle kahdenneksitoista nopeimman ajan.

– Aamulla meni vähän huonosti kun ei ollut Aittajärven erikoiskokeesta kokemusta, mutta toisella kerralla aika parani jo parillakymmenellä sekunnilla. Tiputtiinkin siinä kahdeksanneksi ensimmäisen Aittajärven jälkeen, mutta saatiin Power Stagella kuitattua seitsemäs sija takaisin.

Keski-Korsun WRC Arctic Rally Finland ei olisi voinut toteutua ilman yhteistyökumppaneiden laajaa tukea.

– Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, ilman heitä emme olisi onnistuneet lähtemään tänne. Saatiin homma kasaan nopealla aikataululla, vaikka testikilometrit jäivätkin pieniksi. Iso kiitos myös Printsportille, kaikki tekivät todella hyvää työtä. Ja järjestäjille vielä kiitokset, varsinkin kun otetaan huomioon, että koko kilpailu rakennettiin kuukaudessa ja aikatauluun suhteutettuna kaikki meni todella nappiin.

Lopputulokset WRC3:

1.Teemu Asunmaa2:11:55.3 FINSkoda Fabia Rally2 Evo
2.Egon Kaur2:11:59.5+4.2ESTVolkswagen Polo GTI R5
3.Mikko Heikkilä2:13:33.9+1:38.6FINSkoda Fabia Rally2 Evo
4.Eerik Pietarinen2:13:40.6+1:45.3FINSkoda Fabia R5
5.Mattias Ekström2:14:29.2+2:33.9SWESkoda Fabia Rally2 Evo
6.Gregor Jeets2:18:12.8+6:17.5ESTSkoda Fabia Rally2 Evo
7.Pekka Keski-korsu2:20:45.7+8:50.4FINSkoda Fabia R5

Kuva: Toni Ollikainen
Teksti: Patrick Rupponen / LoudLife Media

Team Korsu Racing verkossa: 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Korsuracing 

INSTAGRAM:: https://www.instagram.com/teamkorsuracing/ 

WWW: http://korsuracing.com/