Huiman kirin päätteeksi palkinnoille Tunturissa


Riihimäellä kautensa voitokkaasti aloittanut raahelainen Pekka Keski-Korsu ja kartanlukija Antti Haapala sijoittuivat rallin SM-sarjan toisessa osakilpailussa, Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallyssa kolmanneksi. Vauhdillisesti Keski-Korsu oli SM5-luokan selvästi nopein kuljettaja, mutta autoa vaivanneet tekniikkaongelmat murskasivat toiveet voitosta.

Ford Fiesta S2000 -autoa käskevä Keski-Korsu aloitti Tunturirallin perjantaina väkevästi. Kolmen erikoiskokeen jälkeen eroa kakkosena ajaneeseen Arttu Lähdeniemeen oli kertynyt jo 17 sekuntia. Neljäs erikoiskoe koitui kuitenkin kohtaloksi, kun Fiestan laturi lakkasi lataamasta ja edessä oli keskeytys.

Huolto sai auton nippuun myöhään perjantai-iltana ja kaksikko pääsi jatkamaan rallia lauantaina. Keski-Korsulla jäi kuitenkin perjantaina kaksi erikoiskoetta ajamatta, jonka takia aikarangaistusta tuli 10 minuuttia ja sijoitus tippui luokan kahdeksanneksi.

Lauantain erikoiskokeille kaksikko löi kirivaihteen silmään ja huoltotauolle tullessa sijoitus oli noussut jo neljänneksi. Yhdeksäs erikoiskoe muutti roimasti luokan asetelmia, sillä selvässä luokkajohdossa ollut Miikka Vuokila tippui toiseksi ajettuaan hankeen ja perjantaina myöskin keskeyttämään joutunut Lähdeniemi nousi kärkeen. Eroa viimeistä palkintosijaa pitävään Yrjö Marttiin oli enää 15 sekuntia.

-Jotain pikku ongelmaa meillä on edelleen auton kanssa. Toivotaan, että auto kestää loppuun saakka. Sijoitus kohentuu onneksi koko ajan, Keski-Korsu kertoi yhdeksännen erikoiskokeen maalissa.

Keski-Korsu kuittasi Yrjön jo seuraavalla erikoiskokeella ja kun autokin kesti vielä loput kaksi erikoiskoetta, oli tuloksena loistava kolmas sija. Eroa kisan voittaneeseen Lähdeniemeen jäi kolme minuuttia. Vuokila kesti toiseksi.

Vauhti oli huimaa koko rallin ajan, joka antaa paljon hyvää loppukautta ajatellen. Luokan pohja-aika syntyi jokaiselle erikoiskokeelle, jonka maali nähtiin. Eli kaikille paitsi perjantain kahdelle viimeiselle, jotka jäivät keskeytyksen takia ajamatta.

-Ei kyllä uskoisi, että kolmansia ollaan. Eilen kun vietettiin siellä metsässä 4,5 tuntia, niin päätin että yritetään silti sinne kolmen sakkiin viimeistään rallin viimeisellä pätkällä. Se onnistui jo aikaisemmin. Olipahan aikamoinen seikkailu, Keski-Korsu tunnelmoi.

Ralli SM -kausi jatkuu 8.-9. maaliskuuta Tuurissa, Alavudella.

SM5-luokan tuloksia: Arctic Lapland Rally

  1. Arttu Lähdeniemi Mitsubishi Lancer Evolution X 1:54:35,3
  2. Miikka Vuokila Mitsubishi Lancer Evolution IX +1:55,1
  3. Pekka Keski-Korsu Ford Fiesta S2000 +3:06,5
  4. Yrjö Martti Mitsubishi Lancer E9 555 +3:17,9
  5. Mika Pulju Mitsubishi Lancer E7 +4:22,8

SM5-luokan pisteet: 2/7 osakilpailua

  1. Arttu Lähdeniemi 52p
  2. Pekka Keski-Korsu 45p
  3. Miikka Vuokila 25p
  4. Rasmus Tuominen 21p
  5. Yrjö Martti 16p

Kuva: Hannu Rainamo