SM-kausi 2024 käyntiin luokkavoitolla!


Viime kaudella paluun SM-poluille tehnyt Pekka Keski-Korsu oli huimassa vedossa rallin SM-sarjan avausosakilpailussa Riihimäellä. Kokenut raahelainen kävi Nico Valkosen kanssa pitkään kamppailua voitosta. Kuuden erikoiskokeen jälkeen kärkikaksikon eroa oli ainoastaan yksi sekunti Valkosen eduksi. Seuraavalla erikoiskokeella Keski-Korsu ajoi Ford Fiestallaan selvän pohja-ajan ja siirtyi johtoon. Hän oli nopein myös kahdella viimeisellä. Viimeisen erikoiskokeen Keski-Korsu ja kartanlukija Antti Haapala saivat ajaa varmistellen maaliin. – Ei ollut helppo tämä viimeinen pätkä, vaikka yritin varmistella, huhhuh. Hieno aloitus, täysin suunnitelman mukaan meni, Keski-Korsu naureskeli. Voitto oli hänelle uran ensimmäinen rallin SM-sarjassa.

Eroa toiseksi tulleeseen Arttu Lähdeniemeen kertyi peräti 1,5 minuuttia, kolmanneksi nousi puolestaan enduron moninkertainen maailmanmestari Juha Salminen.

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu, 59. kertaa ajettava legendaarinen Arctic Lapland Rally on vuorossa 1.-3. helmikuuta Rovaniemellä.