Mitalihaaveet haihtuivat tekniikkaongelmiin


Lahden seudulla 11.-12.8. ajettu rallin suomenmestaruussarjan kuudes ja toiseksi viimeinen osakilpailu päättyi raahelaisen Pekka Keski-Korsun osalta toiseksi viimeisen erikoiskokeen lähtöön Ford Fiesta S2000-auton kytkimen hajottua.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana, kun kaikkiaan kymmenen erikoiskokeen rallista ensimmäiset kaksi ajettiin avauspäivänä. Pekka Keski-Korsu kartanlukijanaan Markus Silfvast ajoivat illan avauserikoiskokeelle SM5-luokan pohja-ajan ja kun toiselle erikoiskokeelle syntyi kolmanneksi nopein aika niin kaksikko saapui iltahuoltoon luokan toisella sijalla, 4,5 sekuntia luokan johtopaikalle siirtynyttä Ville Hautamäkeä perässä.

-Oli ilmeisesti suonenveto ykkösellä, kun jäi kaasu pohjaan. Tällä pätkällä oli pari pientä nuottijuttua ja niissä meni vähän aikaa, mutta muuten ajo tuntuu hyvältä. Tosi kiva ajaa, kun auto tuntuu toimivan oikeastaan ensimmäistä kertaa avauskisan jälkeen, Keski-Korsu tuumasi.

Lauantain erikoiskokeet tiedettiin nuotituksen perusteella turhankin vauhdikkaiksi. Tämä ei lupaillut hyvää Keski-Korsulle, jonka Fiesta ei suoranopeuksilla Mitsubisheille pärjää.

Kupletin juoni selvisi heti aamun neljän erikoiskokeen lenkillä, kun tuloksena oli kolmelta erikoiskokeelta luokan neljänneksi nopeimmat ajat ja yhdeltä toiseksi nopein. Edellä ajaneet Mitsubishi-kuljettajat Hautamäki, Konsta Saarinen ja Arttu Lähdeniemi olivat jo reilun 20 sekunnin karkumatkalla.

-Monta paikkaa oli mitä olisi voinut tulla kovempaakin, mutta etenkin aamun kaksi ensimmäistä olivat vähän turhan nopeita meidän autolle. Saa nähdä tuliko tämän kauden ennätys, 3,6 kilometriä kaasu pohjassa oli ennätys ennen tätä kisaa, Keski-Korsu arvioi.

Toinen lenkki, jossa ajettiin samat erikoiskokeet toistamiseen ei alkanut edellistä ruusuisemmin ja nelossija alkoi näyttäkin jo suhteellisen varmalta, kun erot eteen ja taakse olivat venähtäneet reiluiksi.

Toiseksi viimeinen erikoiskoe koitui kuitenkin parivaljakon kohtaloksi tai oikeastaan sen lähtö. Fiestan kytkin sanoi sopimuksen irti, eikä kaksikko päässyt edes starttaamaan erikoiskokeelle.

Keskeytys tarkoitti samalla sitä, että hyvän tuloksen lisäksi myös haaveet mitalisijasta kauden päätyttyä haihtuivat. Parivaljakko lähtee kuitenkin nautiskelemaan kauden viimeisestäkin osakilpailusta.

-Kokkolassa koitetaan ottaa vielä steppi ylöspäin vauhdissa ja pitää sitä koko rallin ajan, toki sielläkin on varmasti muutama todella nopea erikoiskoe ainakin edellisvuosien perusteella. Positiivista on se, että Kokkola on tämän kauden SM-sarjan kesäralleista ainut, johon olen aiemmin osallistunut, joka voi hiukan tasoittaa voimasuhteita, Keski-Korsu kertoo.

Lahdessa luokan voittoon ajoi Konsta Saarinen tasa-ajalla toiseksi sijoittuneen Ville Hautamäen kanssa. Voiton ratkaisi avauserikoiskokeen tulos, jossa Saarinen oli 0.3 sekuntia Hautamäkeä nopeampi. Arttu Lähdeniemi oli kolmas.

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan kartanlukija Silfvastin kotimaisemissa Kokkolassa 29.-30.9.

Kuva: Taneli Niinimäki.

SM5-luokan tuloksia: Future SM-ralli, Lahti

 1. Konsta Saarinen – Joni Mäkelä Mitsubishi Lancer Evo
 2. Ville Hautamäki – Toni Raiski Mitsubishi Lancer Evo +0,0
 3. Arttu Lähdeniemi – Jukka Toivonen Mitsubishi Lancer Evo +1,9
 4. Juha Salminen – Mikko Laakso Subaru Impreza WRX Sti +4:16,5
  DNF Pekka Keski-Korsu – Markus Silfvast Ford Fiesta S2000

SM5-luokan pisteet: 6/7 osakilpailua

 1. Ville Hautamäki 117p
 2. Konsta Saarinen 101p
 3. Arttu Lähdeniemi 95p
 4. Pekka Keski-Korsu 56p
 5. Miikka Vuokila 28p