Viidenneksi Joensuun SM-rallissa


Joensuun SM-ralli 2023 päättyi raahelaiskuljettaja Pekka Keski-Korsun osalta SM5-luokan viidenteen sijaan. Tekniset ongelmat vaivasivat autoa ja lopulta aikarangaistus pudotti Ford Fiesta S2000-kuskin taistelusta kärkisijoituksista.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella, joista ensimmäinen oli Mehtimäen yleisöpyöritys. Keski-Korsu kellotti pätkälle kolmanneksi nopeimman ajan 0,4 sekunnin erolla pohja-ajan tehneeseen Arttu Lähdeniemeen.

Rallin toisen erikoiskokeen tulokset mitätöitiin lopulta sankan hiekkapölyn aiheuttamien epätasa-arvoisten ja vaarallisten olosuhteiden johdosta ja näin yötauolle edettiin ensimmäisen erikoiskokeen jälkeisten tulosten mukaan. – Meni ihan päin persettä, mitään ei nähnyt ja jouduin pysähtymään kaksi kertaa. Jossain kohdissa nypylle mentäessä saattoi jotain nähdä mutta alas tullessa oli aivan säkkiä, Keski-Korsu sadatteli toisen erikoiskokeen maalissa.

Lauantain kisapäivä ei startannut Keski-Korsun osalta ruusuisesti. Autosta kuuluneen mysteerisen äänen selvittäminen viivytti autokuntaa aamun huollossa sen verran pitkään, että seurauksena oli 20 sekunnin aikarangaistus.

Joensuun seudun erittäin vauhdikkaat tiet eivät olleet omiaan S2000-luokan autolle Mitsubishejä vastaan ja aamun kolme erikoiskoetta sujuivatkin vasta viidenneksi nopeinta vauhtia ja samaan sijaan oli valahtanut myös kokonaissijoitus. – Nuotin kanssa oli vähän säätämistä, mutta ihan mukavasti silti meni. Näyttävästi tultiin moneen paikkaan, josta yleisö varmasti tykkäsi, mutta kello ei, Korsu naureskeli ennen huoltotaukoa.

Toinen lenkki käynnistyi samaa vauhtia kuin edellinenkin, tuloksena jälleen luokan viides sija, vaikka ajo alkoikin maistumaan jo paremmalta. – Paremmin meni kuin ensimmäisellä kierroksella. Vähän meni maku siihen aikasakkoon, mutta yritetään ajaa edes omaksi iloksi.

Sama tahti jatkui maaliin saakka, ja kun erot olivat venähtäneet eteen ja taakse niin suuriksi, ei tarvetta ylimääräiseen repimiseen enää ollut. – Siinähän se kisa meni kun alettiin aamulla kuulemaan ääniä, se oli luultavasti sitten starttimoottori, joka sitä ääntä piti. Viimeistä edellisellä meni vielä rengas, joten ei lähdetty sitten viimeisellä enää särkemään vehkeitä.

Rallin SM-sarja jatkuu parin kuukauden kesätauon jälkeen 11.-12.8. Lahden SM-rallilla.

SM5-luokan tuloksia: SM Itäralli, Joensuu

  1. Arttu Lähdeniemi – Jukka Toivonen Mitsubishi Lancer Evo 45.16,5
  2. Tuukka Hallia – Janette Taskinen Toyota Yaris +14,1
  3. Ville Hautamäki – Toni Raiski Mitsubishi Lancer Evo +46,8
  4. Konsta Saarinen – Joni Mäkelä Mitsubishi Lancer Evo +53,1
  5. Pekka Keski-Korsu – Markus Silfvast Ford Fiesta S2000 +2.20,0

SM5-luokan pisteet: 5/7 osakilpailua

  1. Ville Hautamäki 111p
  2. Konsta Saarinen 88p
  3. Arttu Lähdeniemi 80p
  4. Pekka Keski-Korsu 56p
  5. Miikka Vuokila 28p

Kuva: Henri Vuorinen